nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El Pla Territorial preveu l'esbucament de l'hotel Don Pedro de Pollença

Està previst que les seves places turístiques es traslladin a Campos

La nova proposta del Pla Territorial de Mallorca que estan negociant els partits del Pacte per a la seva propera aprovació preveu l'esbucament de l'hotel Don Pedro situat a cala Sant Vicenç (Pollença) i el trasllat de les seves 284 places al municipi de Campos.

El Pla Territorial de Mallorca donaria resposta així a una antiga reivindicació històrica a Pollença eliminant l'impacte visual que causa aquest complex hoteler ubicat a cala Sant Vicenç. El lloc en el qual s'ubica l'hotel es transformaria en un espai lliure públic i les seves places hoteleres es traslladarien a una superfície de 107.859 metres quadrats de sòl rústic a sa Ràpita (Campos).

El conseller d'Ordenació del Territori del Consell Insular de Mallorca, Josep Melià, confirmà el contingut de la proposta i explicà que «com que no existeix una altra zona hotelera adequada a Pollença es requalifica el sòl rústic de Campos que històricament ha viscut un greuge comparatiu respecte a altres municipis en el desenvolupament turístic».

El conseller Melià destacà que «es tracta d'esponjar la zona eliminant d'aquesta manera el gran impacte que causa sobre l'arena aquest hotel, que es troba situat just a la primera línia del mar».

Aquesta proposta d'esbucament de l'hotel Don Pedro ja s'ha incorporat a l'esborrany del pla de reconversió territorial a proposta de l'agrupació d'Unió Mallorquina de Pollença.

Ecotaxa
El passat mes de febrer de 2001, el grup municipal d'UM instà el Govern balear a comprar i esbucar l'hotel Don Pedro amb el fons de l'ecotaxa. Així mateix, els ecologistes del Gob també s'uniren a les demandes de demolició de l'hotel.

En aquest sentit, UM instà els seus socis de govern de Pollença a realitzar una moció conjunta sol·licitant al Govern que una de les primeres actuacions que es duguin a terme amb l'ecotaxa fos la compra de l'hotel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris