algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La gran sinistralitat a les vies fa que Interior llanci un pla de prevenció

L'associació Rehacer alliçona sobre les seqüeles dels accidents


A Manacor existeixen al voltant de 32.000 vehicles -gairebé un per cada ciutadà de la localitat- i cada any es registren més de 700 accidents de trànsit arreu del municipi, molts dels quals mortals. Davant de «l'alarmant nombre de sinistres relacionats amb la circulació, el Departament d'Educació Viària de la Policia Local de Manacor ha posat en marxa una campanya anomenada Prevenció dels accidents de trànsit. Circula amb seguretat. Un seguit de conferències, reforçades amb un simulacre de rescat en un accident de trànsit, pretenen apropar als joves el drama dels accidents a nivell individual, però també familiar.

Malgrat que a Manacor ha baixat tímidament en els dos darrers anys el nombre de morts per accident, les víctimes amb seqüeles greus «són esgarrifoses», manifesta la presidenta de l'Associació de Dany Cerebral Sobrevingut de Balears (Rehacer), Teresa Villar. La cap de l'associació, que és mare d'un jove víctima d'un accident, va comparèixer ahir en roda de premsa juntament amb la delegada d'Interior de l'Ajuntament de Manacor, Isabel Febrer; l'Inspector en cap de la Policia, Antoni Sureda; la responsable del Departament d'Educació Viària, Àngels Ruiz; el cap de la Prefectura Provincial de Trànsit, Francisco Ruiz de Peralta; el cap de Secció de Seguretat Viària, Antoni Femenia; les coordinadores d'Educació Viària, Elvira Oliver i Catalina Morell, i un jove, Manu, que pertany a l'associació i pateix les seqüeles d'un accident de trànsit.

Tots els presents a la roda de premsa coincidiren a destacar la importància d'alliçonar i educar tant pares com fills en l'educació viària, perquè «aquesta forma part de l'educació integral d'una persona. L'ús de la via pública de manera segura i ordenada t'ajudarà a salvar el més important de l'ésser humà, la vida», va argumentar Ruiz de Peralta.

Per la seva banda, l'associació Rehacer està elaborant en aquests moments un estudi sobre les persones afectades per danys cerebrals sobrevinguts d'arreu de les Illes. Aquest estudi té com a principal objectiu conèixer de primera mà quantes persones afectades per les seqüeles d'un accident existeixen i com es distribueixen en el territori, així com les seves necessitats, que són moltes. En cas de patir aquest problema o de ser familiar d'algun afectat, es pot contactar amb el número de telèfon següent: 971771229, o el mòbil 699 093 882.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris