algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El PP confia a trobar una solució a la crisi entre Cirer i Rodríguez

El ministre encara no s'ha posat en contacte amb la candidata

S.B./N.D./P.C./J.M.A. Palma.
Els dirigents del Partit Popular confien que el president del Partit, Jaume Matas, i l'encara candidata de la formació a l'Ajuntament de Palma, Catalina Cirer, es reuneixin i tanquin com abans millor la crisi provocada per l'ultimàtum de Cirer sobre la inclusió a la llista municipal de José María Rodríguez, president de la junta local de Palma i secretari general dels populars a les Illes Balears.

Malgrat aquest desig, les fonts consultades veuen difícil que aquesta trobada es produeixi en el decurs del cap de setmana, ja que a darrera hora d'ahir el ministre encara no s'havia posat en contacte amb Cirer.

L'exdelegada del Govern no va voler fer cap mena de declaracions i assegurà que «només vull que la situació s'arregli aviat i de manera satisfactòria», mentre que Rodríguez declinà fer qualsevol comentari sobre aquesta crisi.

Jaume Matas tampoc no volia fer declaracions sobre l'afer i assegurà que «jo em reiter en les declaracions que vaig fer dilluns passat, paraula per paraula», va dir Matas, que assistí ahir a l'acte de presentació del candidat del PP a la batlia de Fornalutx, Joan Albertí.

Interrogat sobre com té previst el PP abordar les diferències existents entre Cirer i Rodríguez, el ministre va dir que «el Partit Popular té els seus estatuts, el seu reglament i la seva forma de realitzar aquests processos, per suposat, de la millor manera possible. Hi ha unes normes que estan a la disposició de tot aquell que s'hi interessa i, com vaig dir dilluns, exactament igual i de la millor manera possible».

Al president dels populars també se li va demanar si existia cap possibilitat que Catalina Cirer i José María Rodríguez integrassin una mateixa candidatura del PP a la batlia de Palma. Matas va dir que «no tenc res més per afegir. És l'única contestació que tenc davant aquesta qüestió», assenyalà. Quan se li va demanar sobre si les diferències entre Cirer i Rodríguez podien quedar resoltes aquest cap de setmana, el líder dels populars de les Balears va ser encara més categòric: «Em sap moltíssim de greu, però la meva resposta és la que que he donat i em reiter de manera absoluta en les paraules que ja vaig pronunciar dilluns passat».

S'ha de destacar que el president del Partit, Jaume Matas, i el seu secretari general, José María Rodríguez, varen passar molta d'estona plegats ahir vespre a Fornalutx.

Els candidats

La resta de candidats opinà ahir sobre la crisi. El líder socialista, Antoni Roig, va dir que «convit des del respecte que resolguin les diferències i facin propostes per la ciutat». Per Pere Muñoz (PSM), l'enfrontament es produeix perquè «Rodríguez ha exercit de batle durant molts d'anys i els populars volen que continuï així, encara que sigui per darrere». Per Eberhard Grosske (EU-EV), «assistim a una lluita de famílies en el PP. Cirer és una persona identificada amb Cañellas, i Rodríguez és d'una altra família». Ferran Trujillo (UM) considera que «s'ha de fer una crida a la tranquil·litat per arribar a solucions i que el PP participi en el debat preelectoral».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris