algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

El Govern descarta retirar l'ecotaxa per la possible baixa de vendes amb la guerra de l'Iraq

Garcías no tornarà enrere la compra de l'edifici de Son Serra perquè no s'ha lesionat l'interès públic

T. GARCIES. Palma.
El Govern balear descarta retirar o rebaixar el cobrament de l'ecotaxa per a la propera temporada malgrat el possible esclat de la guerra d'Iraq.

Així ho va posar de manifest ahir el portaveu del Govern, Antoni Garcías, responent a la petició feta pel grup turístic TUI de paralitzar l'impost turístic a causa de l'aturada de vendes de paquets turístics per la incertesa existent als mercats emissors.

A la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Garcías va explicar que en cap moment l'Executiu ha estudiat la retirada de l'impost. El conseller exposà que «compartim amb TUI la preocupació pel clima prebèl·lic i per les repercussions que pot tenir en el sector turístic». Tot i això, va deixar ben clar que «l'ecotaxa no té res a veure amb aquesta situació i que no té cap incidència ni una a si vénen o no turistes».

Garcías, en canvi, apostà per lluitar «com tota la societat de les Illes per evitar aquesta guerra».

D'altra banda, el conseller Garcías va negar que el Govern estudiï la possibilitat de tornar enrere la compra dels apartaments de Son Serra de Marina que s'esbucaren amb fons de l'ecotaxa.

Garcías va dir que els tècnics estaven revisant tot l'expedient i que, segons els informes jurídics, resultaria molt difícil tornar enrere l'operació. En tot cas va insistir que «els tècnics han informat que no s'ha lesionat cap interès públic» i que la compra es va fer a preu de mercat, amb la finalitat d'esbucar i sense possibilitats d'edificar.

El Consell de Govern va donar el vistiplau a la firma de quatre convenis per a la inserció laboral que suposaran una despesa de 2,6 milions d'euros. La cooperativa Joven, l'UNAC, la Fundació Patronat Obrer i l'Ajuntament de Calvià són les entitats a les quals van dirigits aquests fons que s'usaran per facilitar l'entrada al mercat laboral de persones en risc d'exclusió o amb discapacitats.

L'Executiu també aprovà ahir el decret de creació del Consell d'Infància i Família en què participaran representants de tots els sectors relacionats amb aquest camp.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris