nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Sampol vol que Catalunya sigui porta d'accés a la península dels productes agroalimentaris illencs

Economia i Agricultura s'emporten 31 empreses a Barcelona per promocionar les marques de qualitat

JOAQUIM TORRES. Palma.
El Govern balear vol que Catalunya, i en concret Barcelona, sigui la porta d'entrada dels productes agroalimentaris de les Illes al mercat peninsular. Amb aquest objectiu, les conselleries d'Economia i d'Agricultura han organitzat dilluns unes jornades de promoció del vi, el formatge i la sobrassada a la capital catalana, en la qual participaran 31 empreses de l'arxipèlag.

Segons les dades d'Economia, els consumidors catalans tenen un elevat grau de coneixement del formatge i la sobrassada elaborats a les Balears, però no dels vins. El Govern vol millorar la projecció exterior d'aquests productes de qualitat i que el vi accedeixi al mercat peninsular amb la mateixa força que la resta.

L'Executiu invertirà prop de 100.000 euros perquè 31 empreses (17 cellers, set empreses formatgeres i set elaboradors de sobrassada) participin en les jornades agroalimentàries de les Illes Balears, que tindran lloc dilluns i dimarts a la Casa Batlló de Barcelona.

La mostra, dirigida a especialistes, només inclou productes de qualitat certificada i controlada, per la qual cosa s'exhibiran vins amb Denominació d'Origen (DO) Pla i Llevant, de Binissalem i vins de la Terra d'Eivissa i de Mallorca, com també formatge de la DO Maó i Sobrassada de la indicació geogràfica protegida.

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Sampol, va emmarcar les jornades en l'estratègia de potenciació dels productes insulars i apuntà que «la Fira Agroalimentària apostà pel mercat interior i aquesta trobada fomentarà el creixement en l'exterior», ja que «aquest és un dels sectors que està tenint un creixement més important en exportació».

Sampol apuntà que el mercat balear, amb 900.000 consumidors, és «insuficient» per cobrir l'oferta d'aquestes empreses. Catalunya, amb més de sis milions, no només ampliaria aquest mercat sinó que faria les funcions de «cap de pont» per introduir les marques de qualitat de Balears a la resta de l'Estat.

Contactes
Les jornades agroalimentàries de les Illes Balears se celebraran dilluns i dimarts a la Casa Batlló de Barcelona. En aquest cèntric edifici dissenyat per Antoni Gaudí les 31 empreses de l'arxipèlag disposaran d'un espai de 1.100 metres quadrats per exposar els seus productes i contactar amb un públic format per distribuïdors, professionals del sector i premsa especialitzada. Les jornades seran presentades per l'escriptor mallorquí Baltasar Porcel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris