nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Antich inaugurà un nou edifici a la UIB, seu de Dret i Economia

Les instal·lacions i l'equipament han costat 21 milions d'euros


El president del Govern balear declarà ahir, en la inauguració de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la Universitat de les Illes Balears (UIB), que «en el primer Consell de Govern -del Pacte de Progrés- totes les conselleries varen deixar part dels seus pressuposts perquè Educació tingués un pressupost com cal». Antich assegurà que el Pacte sempre ha vist com una «prioritat» el tema educatiu, d'aquí que hagi portat al llarg de la legislatura actuacions per millorar «tant la qualitat com la quantitat de l'ensenyament a les Illes».

El president balear expressà que «tot això ho hem fet perquè creim que l'educació és una aposta important pel progrés personal de les persones i pel progrés col·lectiu de les societats».

El nou edifici, que és utilitzat pels estudiants des de l'actual curs acadèmic, és una construcció de 19.200 metres quadrats, organitzats en tres blocs; dos de dedicats als estudis de Dret i Economia, i un a espais comuns. L'edificació, que no està totalment acabada, consta de tres plantes i un soterrani. La planta baixa allotja 15 aules i 16 seminaris; el primer pis comprèn 7 aules i 5 sales d'informàtica; al segon pis es troben 14 aules i tres aules de videoconferència. Així mateix l'edifici disposa d'una gran biblioteca, una aula magna i 198 despatxos. El projecte ha costat 14.972.505 euros, a més de 4.591.499 euros d'equipament, i ha estat obra de l'arquitecte Antoni Forteza.

A la inauguració assistiren diverses personalitats del món polític i universitari. El conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, expressà que «l'aposta per la universitat ha de continuar». També felicità l'arquitecte, ja que «aquest edifici pot convertir-se en emblemàtic». El rector de la UIB, Llorenç Huguet, manifestà que l'immoble «és un projecte llargament acaronat per aquesta comunitat universitària». Per part del Govern també hi assistiren el conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida; el conseller d'Innovació i Energia, Príam Villalonga; la consellera de Salut i Consum, Aina Salom, i Martí March, director general d'Universitat. En representació universitària hi eren, entre d'altres, Felicià Fuster, president del Consell Social de la UIB, i el doctor Gabriel Moyà, vicerector d'Infraestructures i Medi Ambient, qui apuntà que l'edifici s'ha fet «amb criteris de respecte mediambiental, atenent principis de sostenibilitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris