lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El consell d'administració de Sa Nostra ultima la reunió de dia 28

L'assemblea general ratificarà el balanç econòmic a finals de març


La reunió del consell d'administració de Sa Nostra mantinguda ahir horabaixa tingué un tarannà netament preparatori de la que durà a terme el proper dia 28, que serà «bàsica i fonamental» per al futur de l'entitat.

Dues qüestions foren les que centraren l'ordre del dia: el repartiment de les societats participades i la presentació del balanç econòmic de l'entitat, que haurà de ser ratificat per l'assemblea general a finals de març o a principis d'abril.

La política de consens que, segons ha manifestat el nou president de Sa Nostra, Llorenç Huguet, caracteritzarà la seva etapa al capdavant de la caixa s'ha estès a les negociacions de les persones que assumiran la responsabilitat de les diferents societats.

Després de la renovació del 66% dels membres de l'assemblea i, conseqüentment, dels integrants del consell d'administració amb la incorporació de nou consellers, continua pendent el nomenament dels titulars d'aquestes empreses. Segons Huguet, Sa Nostra pot capitalitzar més de 150,2 milions d'euros (25.000 milions de pessetes) a través d'aquestes companyies, ja sigui perquè l'entitat lidera les empreses o perquè participa en les que donen aquests rendiments.

D'altra banda, es presentà un avanç del balanç econòmic amb una dada ja anticipada per Huguet: un augment del marge bàsic d'explotació per sobre del 5%, fet que, pels responsables de la caixa, és «moderadament optimista», atesa l'actual conjuntura econòmica.

També està previst que el dia 28 es tracti la proposta d'Huguet de compatibilitzar la presidència de Sa Nostra amb la de la Fundació, càrrec que quedà vacant a mitjan desembre passat i el nom del titular del qual ha de ser ratificat pels membres del consell d'administració.

Segons Huguet, que dijous es desplaçà a Eivissa per participar en la constitució del consell local, l'economia illenca està en fase d'alentiment, que es manifesta en una disminució de les peticions de crèdit, malgrat que no s'ha incrementat la morositat ni han crescut els impagaments.

Més difícil resulta realitzar previsions, tenint en compte la incertesa actual, que es tradueix en una minva del consum en previsió de com es desenvolupin els esdeveniments. Huguet avançà que, en base a les informacions de què disposa, tot apunta una recuperació a partir del tercer trimestre, cosa que implicaria una millora de l'economia familiar i també dels petits i mitjans inversors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris