muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Consell Escolar insta educadors i centres a més accions per la pau

Critica el posicionament de determinats responsables polítics

JOAQUIM TORRES. Palma.
El Consell Escolar de les Illes Balears va aprovar ahir en sessió plenària un document en contra del conflicte a l'Iraq i a favor de la pau, en què es recomana a tots els educadors i els centres escolars de la comunitat que «intensifiquin les actuacions dirigides a rebutjar la guerra». El Consell Escolar també va analitzar la incidència de la immigració en el sistema educatiu de les Illes.

El principal òrgan de consulta i participació en la programació de l'ensenyament no universitari considera que «la divulgació per part d'alguns responsables polítics d'arguments a favor d'una guerra preventiva amb l'Iraq, sense prou justificació ni fonament en el dret internacional, pot influir negativament en la formació dels més joves i ser contrària a principis que inspiren el nostre sistema educatiu».

Per tot això, l'organisme presidit per Jaume Sureda «recomana a tots els educadors i els centres escolars de la nostra comunitat que intensifiquin les actuacions dirigides a rebutjar la guerra i tota forma de violència i, alhora, fer paleses les seves conseqüències negatives per als pobles, la convivència i la comprensió internacional».

Per altra banda, el Consell Escolar també va aprovar en ple un document que analitza la incidència de la immigració en el sistema educatiu de les Balears i fa propostes de resolució perquè es debatin a l'Encontre de Consells Escolars de les Comunitats Autònomes i el Consell Escolar de l'Estat, que s'ha de celebrar el mes de maig vinent a Salamanca.

En el document s'aposta per garantir l'adequada escolarització de tota la població, oferint millor informació a les famílies nouvingudes i evitant la concentració d'aquests immigrants en determinats centres educatius.

També es recomana als professionals de l'ensenyament que incrementin el seu coneixement en relació a les característiques dels sistemes escolars dels països de procedència de les persones immigrades; i que incorporin als currículums escolars elements de la cultura pròpia dels distints col·lectius escolaritzats. El Consell considera «prioritari» que en acabar l'escolarització, aquests col·lectius d'immigrants puguin fer ús de les llengües oficials de les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris