nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Les organitzacions socials fan una crida perquè la marxa sigui una fita històrica

El Govern encoratja els ciutadans perquè se sumin a la manifestació de l'horabaixa

70788

Antoni Mir, Miquel Àngel March i Pere Ollers varen fer ahir una crida perquè tots els ciutadans junts clamin contra la guerra.

LL.L./T.G. Palma.
Les organitzacions socials encoratjaren ahir la ciutadania perquè avui surti al carrer per demostrar que està en contra de la guerra i aconseguir «una fita històrica». Diversos portaveus de la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social i altres entitats que s'han adherit a la manifestació d'avui, es mostraren convençuts que si les mobilitzacions convocades per avui a tot el planeta triomfen, el rumb del conflicte pot canviar. A més, feren una crida a superar el derrotisme. Pep Juárez (CGT), de la Plataforma, afirmà que «quedar-se a casa és donar un aval a George Bush i allò que ha de menester el món no és una guerra, és un pla de justícia social. L'oportunitat per evitar la guerra passa per sortir demà (avui)». A més, recordà que «els Estats Units es passen pel forro l'ONU i, fins i tot, l'OTAN, que ells mateixos pariren, i en teoria haurien de ser objecte de sancions per part de Nacions Unides».

Aina Díaz (EU), també portaveu de la Plataforma, explicà que «és una guerra per petroli i qüestions econòmiques i hem de recordar que les guerres preventives en dret internacional no es reconeixen. FEm una crida a la ciutadania no només per solidaritat amb el poble iraquià, sinó també per lluitar contra aquesta il·legalitat. Avui és l'Iraq, demà podem ser nosaltres». Miquel Àngel March, del GOB, afegí que «desenes de milions de persones es manifestaran arreu del món, i nosaltres, des de Balears, hem de fer sentir aquesta veu contra la guerra». March considera que «entre tots podem aturar la guerra». Antoni Mir, de l'OCB, també indicà que «la manifestació, si és massiva, pot modificar el curs dels esdeveniments històrics».

D'altra banda, el Govern balear també va demanar als ciutadans la seva participació activa en la manifestació. Després del Consell de Govern, el conseller de Presidència, Antoni Garcias, manifestà que «encoratjam els ciutadans a sortir al carrer i fer sentir la seva veu en contra de la guerra».

Garcias va indicar que el Govern com a tal no prendrà part activa en la manifestació, però que la majoria dels seus integrants hi participaran «bé com a ciutadans anònims, bé com a responsables dels seus partits polítics». Aquest darrer és el cas del president, Francesc Antich, que hi serà present com a secretari general del PSIB. Això sí, Garcias espera que aquesta, «com totes les manifestacions, sigui pacífica i es desenvolupi dins d'un ordre sobretot a favor d'un tema com la pau», i demana als responsables internacionals que cerquin solucions alternatives al conflicte bèl·lic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris