nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

La protesta contra la VI Flota acaba amb crítiques pel fort cordó policíac

Uns 25 agents vigilaren l'acte pacífic que convocà prop de 50 persones

JOAQUIM TORRES. Palma.
Uns 50 membres de la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social es manifestaren ahir al Dic de l'Oest per protestar contra la presència del destructor nord-americà Oscar Austin. L'aparició d'un fort dispositiu de seguretat, integrat per uns 25 membres de la Policia Nacional, va provocar les crítiques dels manifestants, que demanaren explicacions al delegat del Govern, Miquel Ramis.

Els convocants titllaren de «provocació» la presència a Palma del navili «quan més del 90% de la població s'està manifestant en contra de la guerra». El portaveu de la Plataforma, Pep Juárez, considera un perill per a la salut pública les «armes de destrucció massiva» que transporta el vaixell. Amb Juárez, encapçalaren la protesta Miquel Àngel March, del Gob; Ernesto Baletto, d'USO, i Carlos Zayas, d'Amics de la Terra.

Juárez qualificà de «coacció» que el destructor romangui a les instal·lacions portuàries fins demà, data de la manifestació convocada contra la guerra a l'Iraq, i demanà a les autoritats que cancel·lin el permís d'estada del vaixell en lloc de «gastar els doblers públics a reprimir la nostra entrada al port i la manifestació pacífica amb un cordó policíac que constitueix una altra provocació».

Un fort contingent de seguretat, que els manifestants trobaren exagerat per a un acte en què precisament es volia reivindicar la pau, impediren el pas dels convocats a les instal·lacions portuàries que fins demà allotgen el vaixell de guerra. Una desena de vehicles policíacs, uns 25 agents dels cossos de seguretat i fins i tot un helicòpter, custodiaren la protesta, que en tot moment es desenvolupà de manera pacífica.

L'exconseller de Treball i candidat a la batlia de Palma per Esquerra Unida, Eberhard Grosske, criticà «el desplegament absolutament desproporcionat» de membres dels cossos de seguretat estatal. «Miquel Ramis hauria pogut entrar una mica més tranquil a la delegació del Govern perquè per fer les mateixes ruqueries que Catalina Cirer no calia el relleu».

El senador autonòmic, Manuel Cámara, va exigir explicacions al delegat per la presència d'«agents no uniformats que prenien nota de les matrícules dels cotxes que transportaven els manifestants». Per part d'Els Verds acudiren a la protesta Jordi López i Miquel Àngel Llauger, mentre que Josep Benedicto representà CCOO.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris