nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

TUI demana que s'aturi el cobrament de l'ecotaxa per la caiguda de vendes

83974

La TUI està preparant paquets específics per a les famílies, en els quals els nins de 0 a 12 anys viatjaran gratis a Mallorca.

RUIZ COLLADO Palma.
El grup turístic TUI demana al Govern balear que paralitzi el cobrament de l'impost turístic davant de l'actual situació d'incertesa que hi ha als mercats turístics emissors pel conflicte iraquià, que ha provocat una aturada de vendes de reserves cap a les Illes per a aquest estiu.

La directora del programa de TUI-Deutschland per a Balears, Canàries, Península, Carib i Mediterrània oriental, Kirsten A. Feld-Türkis, afirmava ahir a Palma que «seria positiu que el Govern paralitzàs el cobrament de l'ecotaxa en l'actual conjuntura, ja que seria entès com un acte polític positiu de cara al mercat turístic. I no és només pel fet que s'hagi de pagar 1 o 2 euros, sinó per l'actitud del Govern per aconseguir reactivar els mercats amb vista a la temporada d'estiu».

El president del Govern, Francesc Antich, assenyalava el passat 17 de gener del 2002, dia en el qual es donà a conèixer l'aixecament de la suspensió cautelar del cobrament de l'impost, que davant d'una hipotètica crisi del turisme balear que produís un descens importantíssim del nombre de turistes, «el Govern no tindria problema a modular l'aplicació de l'impost, però en aquests moments no es donen les circumstàncies d'una crisi econòmica ni turística».

Feld-Türkis reconegué que la situació de vendes de reserves és ara mateix molt negativa per als interessos de Balears, encara que no volgué parlar de percentatges concrets. «El mercat està un sis per cent per sota de l'any passat, però Mallorca registra un descens molt més gran, que es veurà agreujat en una situació de conflicte bèl·lic. L'estiu 2003 es presenta complicat per l'amenaça de guerra, i per això és difícil vaticinar en aquests moments cobrirem o no les expectatives marcades per a aquesta temporada. La guerra ho condicionarà tot», apuntà.

El segment de mercat més afectat és el turisme familiar, i per això durant aquestes setmanes els grups turístics alemanys i britànics estan renegociant amb els hotelers de les Illes els contractes firmats l'any passat per a aquest estiu.

Dins d'aquesta dinàmica, la TUI prepara paquets vacacionals específics per a les famílies, en els quals els nins de 0 a 12 anys vindran gratis a l'Illa o pagant només entre 99 i 129 euros per tot el paquet turístic, sigui d'una o de dues setmanes. També negocia amb els hotelers oferir paquets turístics amb pensió completa a preu de mitja pensió. «No volem vendre més Mallorca sota del preu que es mereix. Són incentius per millorar les vendes», afegí l'executiva de TUI-Deutschland.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris