El jutge admet la demanda de la gerent als tres metges de l'Hospital

Ramon diu que els traumatòlegs atacaren el seu honor i vol 1 euro

JOSEP M.SASTRE. Manacor.
El Jutjat número 1 de Manacor ha admès a tràmit la demanda interposada per la gerent de l'Hospital de Manacor, Caterina Ramon, per atacs al seu honor contra els tres traumatòlegs Isidre Marimon, Miquel Rius i Guillermo Mateos. La demanda fou interposada arran de les declaracions públiques fetes pels tres especialistes, mitjançant les quals acusaven Ramon de manipular llistes d'espera, és a dir, documents públics, i la relacionaren «amb una mort» per demora quirúrgica, explicaren ahir fonts properes a la gerència.

Pròximament el jutge citarà a declarar els tres traumatòlegs després d'haver admès la demanda interposada per Ramon a títol personal, que té com a únic objectiu que «es restauri el seu honor com a persona». Amb l'admissió, el jutge veu indicis que les declaracions fetes pels traumatòlegs atacaren l'honor de la demandant.

Un fet que evidencia que Ramon només cerca restablir el seu honor és que ha sol·licitat la simbòlica indemnització d'un euro. Això prova que «no ho fa per doblers», sinó perquè «creu en la justícia».

Des d'un primer moment, Ramon ja deixà clar que defensaria el seu honor amb aquesta demanda, encara que l'Ib-salut aixecàs l'expedient sancionador que suspenia de feina i sou durant tres mesos els tres traumatòlegs. De fet, el document fou presentat als jutjats el dia 18 de desembre del 2002, mentre que l'Ib-salut aixecà la citada sanció cinc dies després de la presentació de la demanda, és a dir, el 23 de desembre. D'aquesta manera, la falta passà de ser molt greu a una falta lleu i amonestació verbal.

En aquest sentit, cal recordar que Ramon no va voler formar part de l'equip que havia d'instruir l'expedient informatiu als traumatòlegs perquè n'era part implicada arran de les acusacions contra la seva persona, de les quals es defensa amb la demanda.

L'Ib-salut va aixecar l'expedient als tres especialistes després d'arribar a un acord amb ells i el sindicat CCOO, en què ambdues parts admeteren «errors». Els metges entonaren emea culpa per «la manera» en què s'expressaren «certes discrepàncies amb la gerència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris