algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Els tècnics del CIM suspenen el pla parcial del polígon d'Alcúdia

Han detectat deficiències en la ubicació al costat de l'Albufera

La ponència tècnica de la Comissió Insular d'Urbanisme decidí ahir suspendre el pla parcial del polèmic polígon d'Alcúdia fins que se solucionin una sèrie de deficiències.

La complexa ubicació del polígon al costat del parc natural de l'Albufera fa necessari tenir en compte una sèrie de normatives referents a la zona de servitud de costes o a zones inundables. Les deficiències detectades, segons explicà ahir Miquel Àngel Grimalt, director insular d'Urbanisme, estan bàsicament relacionats amb l'emplaçament del polígon.

De qualsevol forma, serà la Comissió Insular d'Urbanisme estrictament política la que aprovi o no el pla parcial del polígon industrial d'Alcúdia.

El passat mes de novembre, l'Ajuntament d'Alcúdia va aprovar per unanimitat de tots els grups el pla parcial del futur polígon promogut per l'empresa Grazy Games SA, que pretén iniciar les obres en sis mesos.

El polígon, que tindrà una superfície de més de 225.000 metres quadrats, comptarà amb 119.000 metres aprofitables per a usos industrials i també comercials.

En el cas de les indústries s'han determinat dues categories diferents de solars segons l'activitat de l'empresa i les seves necessitats d'espai, ja que s'exigiran diferents superfícies mínimes per edificar.

En aquests terrenys es preveu delimitar un centenar de solars en els quals es podran instal·lar les empreses.

El projecte preveu 59.000 metres per a vials i aparcaments, 4.500 per a equipament esportiu i uns altres 39.000 com espai lliure que coincideix amb una zona de bosc que es conservarà.

D'altre costat, els tècnics del CIM van fer llum verda al projecte de polígon de l'Ajuntament de Petra. Aquest serà el penúltim tràmit -ha de ser aprovat també per la Comissió Insular d'Urbanisme- per a l'aprovació definitiva del projecte després d'haver solucionat l'Ajuntament una sèrie de deficiències, ja que la línia ferroviària del tren de Manacor afectava aquest zona i obligava a modificar-lo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris