algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Mor un treballador en caure des de 15 metres en una fàbrica de ciment de Lloseta

Joaquín Delgado Díaz, de 54 anys, s'estavellà de cap al terra i morí a l'instant

92920

El treballador morí gairebé a l'instant, provocat per la manera en què va caure a terra.

Ll.P.

J.J./LL.P. Palma.
Una fàbrica de ciment de Lloseta va ser ahir l'escenari del primer accident laboral mortal registrat aquest any a Mallorca.

Joaquín Delgado Díaz, de 54 anys, i treballador d'aquesta fàbrica va morir l'horabaixa d'ahir en precipitar-se des de quinze metres d'altura i estavellar-se de cap contra el terra. La Guàrdia Civil ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de com es produïren els fets.

La víctima, que residia a Lloseta i pel que sembla tenia quatre fills, es trobava a la teulada de la fàbrica Cemex España (antiga Portland) quan de sobte es va obrir un esvoranc al sostre de ferro i l'home es va precipitar al buit.

La caiguda va ser mortal de necessitat: per una part, a causa de l'alçària (uns quinze metres) i, per una altra, perquè Joaquín va xocar de cap. Els companys de l'infortunat van ser els primers a advertir l'ocorregut i van donar la veu d'alarma perquè els serveis sanitaris intentassin reanimar el ferit.

Urgència
El centre d'emergències de l'112 va posar en marxa un dispositiu d'urgència en el qual van participar la Policia Local de Lloseta, Protecció Civil d'aquesta localitat, la Guàrdia Civil i una ambulància UVI-mòbil que va sortir d'Inca i hi va arribar en pocs minuts. Els metges van comprendre des del primer moment que pràcticament no hi havia res a fer, però durant mitja hora van intentar recuperar les seves constants vitals.

Al final, a les 15.30 hores, els facultatius van certificar la mort i la Benemérita va informar de l'òbit l'autoritat judicial.

Els investigadors es van entrevistar amb els responsables de la fàbrica, a fi de conèixer l'estat de les instal·lacions i per reconstruir els fets, i van prendre declaració als treballadors que van socórrer en un primer instant Joaquín.

L'empresa funerària, gairebé tres hores després de la caiguda, es va fer càrrec de les restes mortals de l'operari i el centre d'emergències del 112 va sol·licitar a Protecció Civil que un psicòleg fos present en el moment que es comunicava la notícia fatal a la família.

Segons les primeres dades, Joaquín es trobava al sostre de la fàbrica perquè estava reparant la línia elèctrica dels filtres. La planxa de ferro sembla ser que estava molt deteriorada, sobretot en aquest tram, i quan l'obrer passà per sobre va caure.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris