muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El Consell inicia les obres de la variant després de 30 anys de reivindicacions

L'actuació solucionarà els problemes de trànsit que provoca la circulació en el Port

60926

Ahir s'esbucà un immoble que el Consell ha expropiat per construir la variant.Fotos: C.M.

CARME MORENO. Pollença.
El Consell de Mallorca presentà ahir l'inici de les obres de la variant de Pollença. Aquesta actuació és una antiga reivindicació per part dels veïns del municipi, que des fa trenta anys reclamen aquesta millora. Fa uns anys ja es va crear la Plataforma del Port de Pollença per exigir el començament de la feina.

Ahir es desplaçà fins a Pollença la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, juntament amb el conseller d'Obres Públiques i Urbanisme del Consell, Antoni Pascual, i el director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar, per explicar en què consistirà aquesta actuació, que té una durada inicial d'uns 11 mesos.

Els responsables del CIM foren rebuts per la batlessa de Pollença, Francesca Ramon, i per alguns regidors de l'Ajuntament. A part d'ells, un important nombre de veïns mostraren el seu interès pel desenvolupament de les obres.

Aquesta actuació, que tindrà un cost aproximat de 4.600.000 euros, donarà solució als problemes de trànsit que provoca la intensa circulació de vehicles a la zona, especialment durant els mesos d'estiu.

L'obra, adjudicada a l'UTE integrada per les empreses Llabrés Feliu i Vopsa, preveu construir una nova carretera que enllaçarà la carretera de Pollença fins al Port de Pollença (PM-220) amb la carretera que uneix el Port amb Formentor.

Aguiar assenyalà que «en el traçat de la variant es construiran quatre rotondes que serviran per distribuir el trànsit i evitar així problemes de circulació interior».

«La nova via ràpida també disposarà d'una línia d'aparcaments. L'actuació inclou la recollida d'aigües pluvials, que aniran a parar a uns petits torrents de la zona, i d'aquesta manera s'evitarà que s'estanqui l'aigua a la carretera», digué. Aquesta obra preveu l'enllumenat de tot el traçat de la variant.

Tant Antoni Pascual com Maria Antònia Munar destacaren el mèrit de la Plataforma del Port per tal d'accelerar les obres. En aquest sentit, Munar indicà que «aquests treballs donen solució als problemes històrics que patia el Port per la circulació de cotxes de lloguer i autocars que van fins a Formentor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris