muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El nou centre de dia de Creu Roja eleva a 222 les places diürnes

El condicionament de les instal·lacions ha costat 90.000 euros

P.S./EFE.Palma.
La Creu Roja de Balears inaugurà ahir un nou centre de dia a Palma amb capacitat per a trenta malalts d'Alzheimer i altres demències, fet que permet elevar a 222 les places d'estada diürna públiques o concertades disponibles a les Illes Balears. Les obres de condicionament del centre han suposat una inversió de 90.000 euros -dels quals 76.016 han estat aportats per l'Institut Balear d'Afers Socials, dependent de la Conselleria de Benestar Social.

Les noves instal·lacions disposen d'una sala d'estar amb televisor, una d'activitats, dos banys adaptats i un pati. A la inauguració assistiren el president de Creu Roja Espanyola i de la Federació Internacional de Societats de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, Juan Manuel Suárez del Toro, i el president autonòmic de la Creu Roja a Balears, Gerard Bonet, com també Fernanda Caro, consellera de Benestar Social del Govern de les Illes Balears, i Josefina Santiago, directora de l'Institut Balear d'Afers Socials.

El nou espai tindrà un equip assistencial format per tres auxiliars de clínica, un terapeuta ocupacional, un treballador social, un metge i un ATS. La consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, destacà que «la seva obertura contribueix a complir l'objectiu de la Conselleria en aquesta legislatura de disposar de 300 noves places». Caro subratllà que «aquests espais han passat de ser quasi desconeguts a configurar una de les grans demandes de la societat».

El president de Creu Roja Espanyola, Juan Manuel Suárez del Toro, expressà que «aquests tipus d'espais donen resposta a les necessitats d'una societat canviant, marcada per la longevitat de les persones».

Gerard Bonet, president autonòmic de la Creu Roja, assegurà que «les persones grans són un dels col·lectius d'atenció preferent de l'entitat per la seva vulnerabilitat i per la manca de recursos d'atenció amb què es troba la societat».

El nou centre, que estarà obert de 8.30 a 18.30 hores, se suma als altres sis que gestiona l'entitat a Palma (Estel, Bonanova i Reina Sofia) i a Costitx, Montuïri i Campos. Fonts de l'entitat informaren que també gestionarà els nous de Capdepera i Santanyí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris