algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSM afirma que el Pla territorial permetria créixer en excés a Palma

Sampol preveu una allau de llicències si no hi ha llei de quotes

T. GARCIES. Palma.
El PSM va denunciar ahir que la nova proposta de Pla territorial faria possible un gran creixement urbanístic a Palma. El president del PSM, Pere Sampol, posà de manifest que el document preveu la reconversió de l'actual via de cintura en una d'urbana a l'estil d'un bulevard, una vegada que s'hagi construït el segon cinturó. Per Sampol, aquest projecte implica el desenvolupament urbà de Palma més enllà de l'actual via de cintura, que qualifica de «disbarat».

El PSM aposta, en canvi, per créixer aprofitant els solars existents i rehabilitant edificis dins la ciutat. Aquesta és una de les principals queixes que tenen d'un document territorial al qual els nacionalistes ara no donarien el seu suport polític per aprovar-lo, perquè consideren que «no es donen les condicions suficients ni tan sols per presentar-lo a votació».

Pere Sampol va defensar ahir la necessitat urgent d'aprovar la llei de quotes urbanístiques abans del Pla territorial i del conseqüent aixecament de les moratòries vigents en aquests moments a l'Illa.

I és que el PSM afirma que si s'espera que s'hagin aixecat les moratòries per aplicar el sistema de quotes, es produirà un efecte cridada pel qual molts propietaris demanaran llicències per edificar davant el possible temor de noves restriccions que fixaria el Pla territorial.

Pel PSM aquesta llei s'ha d'aprovar, tal com ho havia acordat el Pacte, sense haver d'incorporar-hi cap de les esmenes que va presentar UM a darrera hora sense consensuar. «Així s'obligarà els municipis a regular el nombre de llicències per no esgotar en pocs anys la previsió de creixement de les normatives urbanístiques», va dir Sampol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris