nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

L'Obra Cultural Balear convoca avui tot el món cultural i artístic a dir «No a la Guerra»

L'acte compta amb més de 200 adhesions d'artistes


El president de l'Obra Cultural Balear, Antoni Mir, acompanyat del pintor alemany instal·lat a Valldemossa Nils Burwitz i l'actriu mallorquina Margaluz va fer ahir una roda de premsa per presentar l'acte que es farà avui vespre i que congregarà representants del món de la cultura per expressar el seu rebuig a la guerra. L'acte es farà avui a les 20.30 hores, a l'Hotel Convent de la Missió, que acaba d'obrir les seves portes al número 7 del carrer de la Missió de Palma.

«És un acte contra la guerra que és a punt de començar, però també és un acte contra totes les guerres», afirmà Antoni Mir, qui afegí que «volem fer una interpel·lació a les consciències i una crida al compromís amb els valors humans, el primer dels quals és el dret a la vida, i la guerra és el més gran atemptat contra aquesta».

La coneguda actriu Margaluz s'afegí a la crida de l'OCB: «Vull expressar el meu rebuig, el meu no més rotund a qualsevol expressió de violència» i afegí que «pens que s'haurien d'esgotar tots els recursos, posar d'acord els països de més pes i evitar la massacre de la població civil». Margaluz conclogué amb una reflexió contundent: «A les guerres no hi ha guanyadors, tothom hi perd».

De la seva banda, el pintor Nils Burwitz, que es declarà una víctima de la II Guerra Mundial, oposà el concepte de civisme, que és el que es promou amb l'acte de l'OCB d'avui, amb el de cinisme, que és en el qual se sustenta qualsevol guerra.

Burwitz volgué explicar amb un símil allò que està succeint en l'actualitat: «he viscut molts anys a Àfrica, i sé que una serp, la més verinosa d'elles, no mossega si no la trepitgen, i actualment, George Bush està trepitjant moltes serps». El pintor recordà la crida feta per Bertrold Brecht durant el congrés per la pau mundial que se celebrà el 1925: «mai més guerra»

Finalment, Antoni Mir explicà com es desenvoluparà l'acte d'avui a l'Hotel Convent de la Missió i que saerà presentat per la cantant i presentadora de televisió Nina i per l'actor mallorquí Simó Andreu.

A l'acte es llegiran uns versos del poeta Miquel Martí i Pol, el glosador i col·laborador de Diari de Balears Llorenç Móra llegirà una glosa i Joan Bibiloni interpretarà dos temes, un de propi, «Mà al cor» i un altre de molt apropiat per a l'ocasió, el mític «Imagine» dels Beatles.

A l'acte, que és obert a tothom, s'hi llegiran les adhesions de diversos personatges i associacions destacats del món cultural mallorquí, com la de Villaronga, el grup Antònia Font i l'Associació de Músics per la Llengua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris