muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El promès de la metgessa, a la presó acusat d'assassinat amb traïdoria

Fernando Adalid afirma que no volia matar la seva promesa

El taxista Fernando Adalid ingressà ahir al centre penitenciari de Tarragona per ordre judicial després de prestar més de quatre hores de declaració, durant la qual assegurà que no va voler matar la seva al·lota, però que «en un moment d'obcecació i arravatament» l'estrangulà estrenyent-li el coll amb una sola mà.

Fonts judicials informaren que durant l'interrogatori, en el qual foren presents la jutgessa, el fiscal i l'advocat defensor, Adalid, de 32 anys, afirmà que no anà al Port de l'Ordal en els dies anteriors al 18 de gener, quan matà Glòria Sanz, i que no la colpejà abans d'estrangular-la.

Adalid també negà haver intentat simular un suïcidi de la doctora, un segrest o fins i tot una agressió sexual. L'autor confés de la mort de Glòria Sanz negà que actuàs amb traïdoria, agreujant que segons el Codi penal s'aplica quan el delicte es comet a traïció i sobre segur, és a dir, quan el delinqüent pren cauteles per a la seva acció i per evitar el risc de ser descobert.

Per això, l'advocat d'ofici d'Adalid, Joan Corominas, anuncià a la sortida de l'interrogatori que demanarà que el seu defensat sigui acusat d'un delicte d'homicidi, no d'assassinat, i basa el seu argument en el fet que no es planificà la mort de la metgessa. A més, plantejarà en la defensa les circumstàncies atenuants d'arravatament, obcecació i possiblement algun trastorn mental a fi de rebaixar la condemna, que podria assolir fins a 20 anys de presó.

Per la seva part, el fiscal en cap de l'Audiència de Tarragona, José María Parra, anuncià que acusarà d'assassinat amb traïdoria Fernando Adalid, perquè «el període de fuga justifica àmpliament el que he demanat (el processament per assassinat)». Així mateix, qualificà l'atac del taxista sobre la seva promesa de «violent i covard».

Els familiars de Glòria Sanz, que encara no han comparegut com a acusació particular en el procés obert, explicaren que no hi ha data per al funeral de la jove, però han precisat que volen que sigui un acte íntim.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris