muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Indignació a sa Vileta i Son Roca per una onada de robatoris nocturns a bars

La majoria d'establiments d'aquestes barriades han sofert assalts les darreres setmanes

94428

Manoli del bar la Sirena, mostra una màquina rebentada pels lladres.

Troben fotos de nines nues al despatx d'un fiscal francès

Els investigadors trobaren fotos de menors despullades a l'ordinador i en un armari del despatx d'un fiscal de Bobigny (prop de París), quan investigaven la seva presumpta relació amb una xarxa francoisraeliana de blanqueig de doblers, cas pel quals estava processat, s'informà ahir.

Jean-Louis Voirain, exsecretari de la conservadora Associació Professional de Magistrats (APM) i fiscal adjunt de Bobigny, es troba en detenció provisional, processat per «blanqueig agreujat i ocultació de fons provinents d'abús de béns societaris i desviació d'actius». El fiscal, de 59 anys, fou relacionat amb un advocat francès a qui els investigadors seguien des de fa temps per la presumpta relació amb un empresari israelià sospitós de blanqueig.

Durant el seu interrogatori la setmana passada, Voirain va confessar haver rebut més de 30.000 euros en líquid de l'advocat, així com rellotges i altres objectes de luxe, però negà haver fet res en contrapartida, van dir fonts pròximes al cas.

La investigació prengué un nou rumb quan la filla del jutge afirmà que el seu pare havia intentat abusar-ne quan tenia 18 anys.

La majoria de bars ubicats a les barriades palmesanes de sa Vileta i Son Roca han sofert en les últimes setmanes o mesos la desagradable visita nocturna d'algun lladre, encara que en algun d'aquests establiments no han pogut entrar perquè han estat sorpresos in fraganti o a causa de les mesures de seguretat.

Al Cafè Aldeana, tot un clàssic de sa Vileta, Damián, el seu propietari, explicà ahir que a finals de gener «van forçar la porta lateral i van robar algunes monedes» de la màquina. L'afectat, tanmateix, no interposà denúncia «perquè no serveix de res». Al bar Torras, segons explicà Javier, el seu responsable, dissabte ocorregué tres quarts del mateix, però els delinqüents no aconseguiren el seu propòsit i escaparen a bord d'un cotxe. Vanesa i Verónica, les encarregades del bar La Peña, relataren que dijous passat els ocupants d'un cotxe sospitós intentaren rebentar el reixat d'entrada. En aquesta ocasió no ho van aconseguir, però en altres sí que sacsejaren l'interior del negoci.

El bar La Sirena no s'ha lliurat d'aquesta espiral de delinqüència. Manoli, l'encarregada, manifestà indignada que «ens han robat dues vegades en una setmana, això és una mica increïble». Segons la dona, en una d'aquestes visites nocturnes els mafiosos s'apoderaren d'un televisor, un equip de música, un pernil, botelles de vi i d'alcohol, a més de rebentar les màquines expenedores a la recerca de monedes.

Luis, del bar Luis, tampoc no ha estat una excepció i la setmana passada, a les 3.30 hores, un client que passava per davant del local foragità els lladres. Un dels pocs bars que se salva d'aquesta onada és el bar Manchego i Àngel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris