nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

L'ampliació de la carretera Inca-Llubí arrasarà una àrea de 7.000 metres d'alzinar

La Comissió Balear de Medi Ambient va informar ahir favorablement sobre el projecte de millora de la carretera Inca-Llubí amb els vots en contra dels quatre representants de la Conselleria de Medi Ambient. La comissió permanent va adoptar aquesta decisió després d'una tensa discussió entre els seus membres. El projecte, redactat pel Consell de Mallorca, preveu l'endreçament d'una via d'uns 5 quilòmetres amb un pressupost de 4,6 milions d'euros (765 milions de pessetes). L'ampliació de la carretera, tanmateix, implicarà la tala d'una àrea de 7.000 metres d'alzinar.

Precisament a Llubí es troba una zona densa d'alzinars que la Conselleria de Medi Ambient estima que s'ha de protegir. Onofre Rullan, director de Litoral i Territori que presideix la Comissió balear de Medi Ambient, va explicar ahir a aquest diari que el decret de protecció d'alzinars permet la construcció d'infraestructures, és a dir, «amb la llei a la mà aquest projecte es pot executar, però aquesta àrea és a l'interior de Mallorca la major illa d'alzinars».

«El projecte -afegí Rullan- arrasa una quarterada d'alzinar si es té en compte que, a més de la carretera i les voreres, s'ocupen més de cinc metres». Aquest va ser l'argument dels membres de la Conselleria de Medi Ambient per no informar a favor del projecte davant les raons de seguretat esgrimides pels representants del Consell de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris