algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els sectors privat i públic tindran accés a tota la informació territorial

El Govern presenta el projecte Mapa en unes jornades especialitzades

JOAQUIM TORRES. Palma.
El Govern balear està ultimant el projecte Mapa per unificar tota la informació territorial de les Balears en un sol producte que es vol comercialitzar. El president Francesc Antich i el conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, el van presentar ahir durant la inauguració de la III Conferència sobre Sistemes d'Informació Territorial.

200 responsables polítics, tècnics de diferents administracions, representants d'empreses del sector i especialistes en geografia i urbanisme de l'Estat participaran en aquesta trobada que acaba demà a Palma. En el marc d'aquesta conferència, el Govern presenta els quatre projectes en què treballa l'empresa pública Sitibsa des de fa un any. Entre aquests destaca la creació del sistema d'informació territorial de les Illes Balears.

El conseller Quetglas va afirmar que l'objectiu és posar a disposició de les administracions i dels operadors privats -enginyers, arquitectes o constructors- una «informació territorial completa de cada punt de Balears, que abasteix aspectes jurídics, de propietat, de delimitació, característiques del sòl, inundabilitat, i totes les seves possibilitats de desenvolupament o de preservació».

Aquest sistema, que estarà disponible a Internet, permetrà que els agents tenguin al seu ordinador una informació que facilitarà la localització idònia de noves carreteres i xarxes ferroviàries, a més de contribuir a la delimitació dels usos del territori, a la generació d'àrees de protecció de riscs i d'estudis mediambientals. També es tindrà en compte en aplicar el Pla territorial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris