nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Els amos de les finques de Mondragó planten la consellera de Medi Ambient

Margalida Rosselló no entén els propietaris i anuncia que hi destinarà 812.000 euros

61860

La reunió de la junta rectora del parc natural de Mondragó es va mantenir ahir capvespre a les oficines de Santanyí.

M.FUSTER.

M.FUSTER. Santanyí.
Els representants dels propietaris privats que tenen les seves finques incloses dintre de l'àmbit del parc de Mondragó varen decidir no assistir a la reunió de la junta rectora, que es va mantenir ahir durant l'horabaixa.

Els propietaris asseguren que «continuam igual», referint-se a la situació provocada el passat 13 de novembre del 2002, data en què es realitzà la darrera junta rectora i en què manifestaren la seva indignació amb els responsables de la Conselleria de Medi Ambient.

Aquests al·leguen que «no s'ha duit a terme cap acció per consolidar el compromís signat l'any 2000 entre la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i els propietaris privats del parc de Mondragó».

Els propietaris argumenten que «a la memòria d'actuacions del 2002 no fa cap referència a la gestió consorciada i existeixen nombroses incongruències». Pel que fa al pla anual del 2003, «tampoc no hi existeix cap referència sobre l'acció conjunta» i es mostren molt reticents sobre «la gestió econòmica de l'aparcament de ses Fonts de n'Alis».

Segons els propietaris: «Nosaltres continuam dient que no hem tingut cap contacte amb la Conselleria, que actua de manera unilateral sense comptar amb qui té signat un compromís d'actuació conjunta des de l'any 2000». Aquestes declaracions es varen expressar mitjançant una carta dirigida a la junta rectora. A la reunió de la junta rectora es va presentar el pla anual del 2003, que disposa d'un pressupost de 812.000 euros.

Aquest pla preveu diversos projectes relacionats amb la conservació i restauració de la zona, en concret les dunes de s'Amarador i can Crestall. L'estudi inclou també un pla de desenvolupament de l'activitat socioeconòmica per dinamitzar el parc.

Pel que fa a l'absència dels propietaris de les finques de Mondragó, la consellera Margalida Rosselló apunta que «no entenc l'actitud dels propietaris, ja que he intentat en algunes ocasions organitzar una reunió per atendre les seves queixes i problemes, però sembla que no volen tractar amb mi, tot i que els he dit que estic oberta al diàleg». Rosselló assenyala que «cap Govern anterior al nostre no ha fet tanta feina com feim nosaltres per Mondragó, però ells no ho veuen».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris