algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Antich diu que la guerra de l'Iraq amenaça la seguretat a tot el món i provocarà una gran crisi

UGT pronostica greus repercussions econòmiques a les Balears amb «milers de treballadors al carrer»

T. GARCIES./P.R. Palma.
«La pau i la seguretat a tot el món estan amenaçades amb aquesta guerra que pot provocar encara una crisi més grossa». Amb aquestes paraules, el president Francesc Antich va rebutjar ahir una intervenció militar a l'Iraq acompanyat pel secretari general d'UGT, Lorenzo Bravo.

Bravo i Antich comparegueren davant els mitjans per informar del suport tant del sindicat com del PSIB a la manifestació contra la guerra que se celebrarà dissabte a Palma i aprofitaren per fer una crida a la mobilització ciutadana. Antich expressà que «una guerra a l'Iraq no ajudarà a combatre el terrorisme perquè la violència engendra encara més violència».

El president va criticar la política del Govern central en el conflicte i va reclamar al president Aznar que «deixi de fer seguidisme de Bush i no intenti confondre els ciutadans que és el mateix la guerra i el terrorisme».

En aquest sentit, reclamà a Madrid que «escolti la majoria dels ciutadans espanyols que no volen guerra i que intenti arribar a un consens amb la resta de forces polítiques. Antich també va retreure al ministre Arenas que hagués manifestat que no estava previst que les Balears participassin com a base operativa al conflicte i que dies després un vaixell nord-americà fes escala a Palma.

Antich instà a la mobilitzacio dels ciutadans per dir un no a la guerra i per apostar per una altra manera de fer les coses basada en el diàleg. Que el petroli no tengui prioritat i que la prioritat sigui lluitar contra la fam, la pobresa i les malalties».

Per la seva banda, Lorenzo Bravo va anunciar que per a les Balears una guerra seria «una bomba de rellotgeria que tendria unes greus repercussions econòmiques i que deixaria milers de treballadors al carrer. A més, estam davant la massacre d'un poble innocent».

Bravo va dir que condemna la dictadura de Saddam Hussein però que «no pot sortir un gendarme del món que vol envair un país perquè li dóna la gana. Si això es produeix s'haurà de replantejar el paper que tenen l'ONU i l'OTAN. Hem de ser capaços de regenerar la credibilitat en els organismes internacionals perquè sinó tornarem a la situació de després de la segona guerra mundial».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris