muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Busquets: «El conflicte armat afecta tothom, no només la política, la cultura, o els negocis»

El Sindicat d'Estudiants es manifestarà demà a la plaça del Tub contra la intervenció a l'Iraq


«La guerra afecta tothom, no només el món de la política, la cultura, el treball o els negocis. Els estudiants també són víctimes de les conseqüències que es puguin derivar d'una confrontació armada». Aquesta és la idea principal que Isabel Busquets, portaveu del Sindicat d'Estudiants a Palma, volgué deixar clara des del principi.

Busquets, que forma part del col·lectiu que ha organitzat una manifestació contra la guerra a l'Iraq demà a les 12.00 a la plaça del Tub de Palma, afirmà que «nosaltres som el futur, però això no ens allibera de la nostra responsabilitat amb el present. Per això, hem de dir que no a la guerra. Els estudiants han de conscienciar-se del pes que tenen dins la opinió pública, si actuen d'una manera organitzada».

Aquesta jove estudiant de secundària advertí que «els interessos de les multinacionals i dels enormes capitals que governen els països poderosos estan destruint el món, i la guerra que George Bush vol iniciar a l'Iraq és inacceptable. Es pot admetre que el règim de Saddam Hussein no és el més apropiat, i que el dictador ha de ser derrocat, però aquesta no és la manera».

«El que volen és enganyar la gent, perquè aquest conflicte no té res a veure amb els drets humans, la llibertat o el terrorisme. Només és una qüestió de sang a canvi de petroli», denuncià Busquets. La portaveu del Sindicat d'Estudiants, que ha organitzat aquesta manifestació a nivell estatal, va fer una crida als joves perquè «comencin a treballar contra els abusos que el poder comet des d'ara mateix. Que no ho deixin per demà. Això és una lluita de classes, i no podem consentir que Bush i els seus sequaços europeus ens hipotequin el futur per alimentar la seva ambició econòmica».

Sobre l'objectiu d'aquesta protesta estudiantil, Isabel Busquets explica que «volem que Aznar s'adoni d'una vegada que els estudiants ni ens gratam la panxa ni passam de tot. Volem que els quedi clar als poderosos que des de la nostra diversitat farem pinya per canviar el sistema actual, que es basa en la injustícia social i en l'espoli dels ciutadans motivat per purs interessos personals. Els doblers són dels ciutadans, no han de ser per fer la guerra».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris