algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

La comunitat educativa de Balears es mobilitza contra la guerra a l'Iraq

Els centres enceten marxes per la pau, cartes, xerrades i manifests

La comunitat educativa de les Balears s'està mobilitzant per fer front a la possibilitat que esclati un nou conflicte al golf Pèrsic promogut pels Estats Units, oficialment, per desarmar l'Iraq. Instituts d'arreu de les Balears ja han iniciat activitats de conscienciació entre l'alumnat i el professorat per fer palès l'ambient antibel·licista que els caracteritza.

Precisament, demà dijous partirà de la plaça del Tub, al migdia (a les 12 hores), una manifestació organitzada pel Sindicat d'Estudiants i que ja han secundat diferents instituts i centres educatius, com l'Escola d'Arts i Oficis. A més, l'STEI-i ha proposat que divendres els centres docents aturin les activitats lectives a les onze del matí per manifestar-se en favor de la pau i llegir el manifest de la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social.

Ara bé, més enllà de les mobilitzacions als carrers, els instituts han iniciat activitats dins els centres per tal de motivar els alumnes i els professors perquè duguin a terme activitats educatives en contra de la guerra de l'Iraq en particular, però també de la resta de conflictes armats.

Precisament, l'STEI-i ja va proposar dilluns que es convoquin consells escolars extraordinaris per adherir-se al manifest per a la pau de la Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social i enviar-lo al delegat del Govern, Miquel Ramis.

Ahir mateix, després d'una reunió tècnica a la Conselleria d'Educació a la qual varen acudir diversos directors d'instituts, els participants varen aprofitar l'oportunitat per intentar coordinar accions als centres educatius de les Balears.

Una d'aquestes activitats és l'adhesió al manifest de l'institut d'ensenyament de secundària (IES) Politècnic, que es va redactar el 30 de gener i que es va fer públic la setmana passada. El manifest recorda que «un dels objectius fonamentals de l'educació és la promoció dels valors continguts a la Declaració Universal dels Drets Humans i, en especial, l'educació per la pau. Per tant, no podem ni volem restar indiferents davant la catàstrofe humanitària que representaria la invasió de l'Iraq...». El text convida la resta de centres educatius a manifestar-se contra la guerra i a fer arribar aquest rebuig a les autoritats de l'Estat.

Després que l'IES Politècnic divulgàs el seu manifest, diversos instituts s'hi varen adherir o en varen fer un de propi. A Inca l'IES Pau Casesnoves va decidir enviar una carta al president del Govern espanyol, José María Aznar, en la qual s'oposa a la guerra i a tota mena de terrorisme, i demana que els governs promoguin la pau allà on hi ha conflictes, entre altres coses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris