muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

La destitució de Cifre provoca una pluja de dimissions en el PP

Els independents del Moll estudien si mantenen el pacte electoral


El cessament de Miquel Cifre com a cap de llista de la coalició PP-UMP a les pròximes eleccions municipals ha desencadenat una pluja de dimissions dins de l'agrupació local del PP de Pollença. La presidenta de l'agrupació local del PP, Isabel Cerdà, confirmà ahir que «nou persones han presentat la seva dimissió com a membres de la junta, però no com a militants, perquè no volgueren acatar la decisió de cessar Cifre».

Altres fonts pugen fins a 11 el nombre de dimissions presentades dilluns passat, si bé Cerdà explicà que «hi havia dues persones que fa temps que ja no venien a les reunions». Entre les persones que han presentat la dimissió es troba el vicepresident de l'agrupació local, Miquel Caimari.

De moment, els regidors populars a l'Ajuntament de Pollença es mantenen tots en el càrrec, però alguns, com Bartomeu Vatllori, han mostrat públicament el seu allunyament de les posicions de l'agrupació local i ja ha pres la decisió de participar a la pròxima llista electoral, «perquè hi ha persones del partit que han fet coses amb les quals no estic d'acord».

La crisi sorgida en l'agrupació local del PP fa perillar la coalició preelectoral signada fa un any amb els independents del Moll. El portaveu d'UMP, Miquel Sabater, confirmà que ahir al vespre la junta del partit es reunia per analitzar la situació del pacte i si aquest es manté finalment o no.

La presidenta del PP local digué: «Allò que queda clar és que la decisió de destituir Miquel Cifre fou una decisió conjunta del pacte, aprovada amb el consens dels dos partits». PP i UMP s'enfronten ara al repte de trobar un nou candidat que encapçali la coalició, si és que aquesta encara continua vigent.

Miquel Cifre fou cessat com a candidat del PP i UMP la setmana passada «per intentar imposar noms a la llista electoral», segons confirmà el president del PP de Mallorca, Pere Rotger. Segons ha pogut saber aquest diari, Miquel Cifre tractà d'imposar dos col·laboradors directes seus en els llocs 4 i 9 de la llista electoral, però els noms no foren acceptats.

L'independent Miquel Cifre havia estat presentat com a candidat el mes d'octubre enmig d'una gran polèmica, després que es fes públic que fou un dels membres fundadors del partit independent de Pollença (UNPI) i era al mateix temps un assistent habitual a les reunions d'Unió Mallorquina en els darrers dos anys. Aquesta decisió de Cifre d'encapçalar la llista fou molt criticada per aquests dos partits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris