algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Govern Antich farà tomar amb fons de l'ecotaxa quatre edificis de l'antiga base naval

L'esbucament es produirà abans de les eleccions

El Govern de les Illes farà caure en els pròxims mesos quatre edificis de l'antiga estació naval de Sóller amb doblers de l'ecotaxa. Onofre Rullan, director general de Litoral, confirmà ahir que aquest projecte compta amb el vistiplau de les diferents taules tècniques i comissions que valoren les idees finançades per l'impost turístic.

Aquesta actuació s'ha negociat entre les conselleries de Turisme i de Medi Ambient. En principi, es preveia que el cost de la demolició sortís del pressupost de la Direcció general de Litoral, però finalment ha encaixat en la filosofia dels projectes a finançar per l'ecotaxa.

En total, es faran caure quatre dels cinc edificis cedits en el seu dia pel Ministeri de Defensa, així com algunes construccions menors ubicades entre l'estació naval i la llotja. De fet, la demolició d'aquests edificis, que funcionaven com tallers quan la base era d'ús militar, està prevista en el pla d'ús de les instal·lacions portuàries.

Les construccions que s'esbucaran es troben davant de l'emblemàtic barri pesquer de Santa Catalina. «Amb la demolició, aquesta zona tornarà a estar de nou en primera línia», indicà Onofre Rullan. L'enderrocament, encara sense data fixa, s'executarà abans de les pròximes eleccions autonòmiques i municipals del mes de maig i el pressupost girarà entorn dels 210.000 euros.

El Ministeri de Defensa cedí el març de 1998 a la Comunitat Autònoma l'ús d'una superfície aproximada de 12.320 metres quadrats de l'estació de Sóller, on s'ubicaven les molles de la base i una sèrie d'instal·lacions d'ús militar.

Al conveni de cessió subscrit amb el Ministeri de Defensa, la Conselleria de Medi Ambient es comprometia a l'adequació de l'edifici existent en el moll oest per permetre la ubicació de les dependències de la caserna de Marina i les oficines i dependències de l'estació naval. L'acord establia un any de termini per habilitar als militars noves dependències abans d'abandonar les de l'estació naval.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris