nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Tots els partits aproven la retirada d'un monument feixista a petició del PSM

El batle convoca per divendres una junta de portaveus per estudiar-ne la substitució

97152

La moció presentada pel PSM de retirar el monument va prosperar.

C.VENY.


En un ple sense precedents dins la història política de Manacor, tots els grups de l'Ajuntament aprovaren una moció, presentada pel PSM, que suposa la retirada del monument amb simbologia feixista de la façana de l'església dels Dolors a la plaça Weyler de la localitat. Un monument erigit durant la guerra civil espanyola del 36 i que ara serà enretirat després de 67 anys i amb el consens de tots els grups polítics de la corporació municipal. Un consens, emperò, que no fou del tot unànime, ja que el delegat de Cultura, Joan Barceló (PP), es va abstenir.

El portaveu dels nacionalistes, Miquel Vives, va explicar que el monument de la parròquia «és un testimoni de lloança a un cop d'estat que ocasionà una guerra fratricida i enderrocà un govern democràticament elegit». Cal recordar que a principis de l'any 2002, quan el PSM formava part de l'equip de govern, «ja vàrem expressar al batle la conveniència de retirar aquest monument», recorda Vives, el qual afegí: «Organitzàrem una reunió amb el vicari general, el rector de la Parròquia, el batle i jo mateix. Durant aquest encontre, acordàrem verbalment la retirada del monument, l'obra seria executada per l'Ajuntament i el batle es comprometé a donar les ordres pertinents».

L'únic dissident fou el conservador Joan Barceló, el qual va titllar la proposta del PSM «d'unilateral». La solució, segons l'edil del PP, passava per convocar una junta de portaveus per acordar el futur de tots els monuments franquistes del municipi i la seva substitució per «elements més conciliadors». Barceló va proposar substituir la placa franquista per una imatge dedicada al rei Jaume II com a fundador de la vila de Manacor.

El batle, Miquel Riera, va adoptar, de la mà del PSM, la proposta més conciliadora: acordar retirar el monument «com una vertadera passa endavant per eliminar els moments feixistes» i convocar pel proper divendres una junta de portaveus per assolir una proposta conjunta encaminada a instal·lar algun símbol o imatge que surti del consens».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris