nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Palma compta amb 78.700 arbres als carrers, parcs, jardins i Bellver

Cada any se sembren més de 350.000 flors de temporada a la ciutat


La ciutat de Palma compta amb un total de 78.700 arbres. Així ho asseguraren ahir a Diari de Balears fonts del departament de parcs i jardins de la ciutat. El nombre més important d'arbres és de 35.000 i corresponen als que hi ha en el bosc de Bellver. Altres vint mil arbres estan situats en els parcs i jardins de la ciutat, mentre que 23.700 estan col·locats en els carrers i en les diferents alineacions viàries.

Les mateixes fonts assenyalen que cada any s'han de canviar el 4% dels arbres per motius com la seguretat vial o per diverses malalties. En aquestes reposicions, que estan vuit punts per davall de la mitjana europea (a les principals ciutats es canvien cada any el 12% dels arbres) es col·loquen sobretot lledoners, oliveres, oms, sòfores, mèlies, ficus i altres espècies similars.

El que es fa és cercar arbres de fàcil aclimatació al clima mediterrani i d'origen, en la mesura del possible, autòcton. Un dels principals problemes que hi ha és el fet que a moltes ciutats existeixen plataners, afectats per una greu malaltia. Palma no és una excepció i encara no hi ha cap tractament. De fet, està previst que la ciutat aculli un congrés internacional en poc temps per poder tractar aquest problema.

Cort respongué així a les crítiques efectuades pels Verds de Mallorca sobre la mancança d'arbres a la ciutat i la seva promesa de plantar-ne un per a cada ciutadà, si governen després del 25 de maig.

L'Ajuntament de Palma també explicà que cada any sembra flors de temporada en número de 350.000. Essencialment es tracta de ponsènies, xiclàmens, petúnies... El que es fa és refusar les plantacions exòtiques de molt difícil adaptació, cercant espècies que s'acomoden al clima mediterrani.

L'Ajuntament de Palma disposa d'un total de 180 operaris dedicats al manteniment diari dels parcs i jardins de la ciutat. Les mateixes fonts explicaren que a l'any 1999 es varen incorporar a la ciutat un total de 138.489 metres quadrats de zones verdes. En el decurs del 2001, varen arribar a 67.955 metres i durant l'any passat es guanyaren 38.515 metres. Això ens dóna una superfície total arbrada de parcs i jardins de 2.239.799 metres quadrats al terme municipal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris