algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Inem i SOIB continuaran compartint les oficines d'ocupació a les Illes

Crearan una comissió de seguiment de les polítiques de prestacions

S.C. Palma.
El conseller de Treball i Formació, Miquel Rosselló, actuarà com a mitjancer en el conflicte entre els treballadors i la patronal del sector de la neteja a fi d'evitar la vaga al sector prevista per a abril. Rosselló, acompanyat del director general de Treball, Fernando Galán, es va reunir ahir amb els representants sindicals de CCOO, USO i UGT.

A la trobada, els sindicalistes exposaren els problemes tant econòmics com laborals que pateixen els treballadors del sector. Fa més d'un any que patronal i sindicats treballen en l'elaboració del conveni col·lectiu sense arribar a cap acord. És per això que Rosselló s'ha mostrat a favor d'insistir-hi i té previst, segons les seves pròpies paraules, «organitzar una reunió amb patronal i sindicats per a pròxims dies».

La representant d'USO, María Llanos, es féu ressò de les «limitacions» que, segons el conseller, té aquest departament per intervenir en un conflicte laboral que ha de ser resolt entre les parts. El Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i l'Institut estatal d'ocupació (Inem) continuaran unint els seus esforços per facilitar la gestió de les prestacions per desocupació a les Illes. Així ho confirmà ahir Pere Mascaró, director del SOIB, després d'entrevistar-se a Madrid amb la directora general de l'Inem, Dolors Cano, i d'arribar a l'acord de crear una comissió de seguiment sobre el tema.

«A l'Inem han entès la nostra reivindicació de diferenciar les polítiques actives d'ocupació del pagament de prestacions», va dir Mascaró. Va afegir que «l'he informada de la intenció del SOIB d'obrir tres noves oficines a Palma i ha estat d'acord que continuem utilitzant el sistema informàtic de l'Inem. A canvi, des del Govern estam disposats a continuar comptant amb la presència de personal de l'Inem a les nostres oficines».

El gran problema de fons de l'Inem a Balears és la falta de personal. Actualment disposen d'una plantilla, a totes les Illes, d'aproximadament 50 treballadors i amb la incorporació prevista, en el termini d'un mes i mig, de 27 empleats més a l'Inem balear.

Mascaró es mostrà ahir satisfet del tarannà negociador i la bona disposició mostrada per la directora general. Per la seva part, el director provincial de l'Inem, Antoni Contestí, va comentar que «la nostra intenció sempre ha estat la d'entesa amb el SOIB».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris