nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El PSM demana a Monserrat que Montoro declari pel cas Formentera

Els serveis centrals de l'INE feren el canvi de residència dels argentins


El PSM, presentat en el cas Formentera com acusació popular, ha demanat al magistrat instructor, Antoni Monserrat, que fixi dia i hora perquè el ministre d'Hisenda del Govern central, Cristóbal Montoro, expliqui les gestions que suposadament hauria realitzat per «solucionar un problema de vot» que tenien els emigrants argentins de Mendoza i Rosario.

Així consta en les agendes de l'expresident del Govern, Jaume Matas, en data de 22 d'abril de 1999, on s'expressa textualment que el «pres faci qualque gestió amb Montoro». L'actual ministre d'Hisenda, que llavors era el màxim responsable del Cens Electoral des del seu càrrec de Secretari d'Estat d'Economia, ja respongué a les preguntes de Monserrat per escrit, però ara el PSM vol ampliar les seves explicacions amb els avanços de la instrucció de la causa.

L'actual ministre del Govern d'Aznar no rebutjà en la seva testimonial escrita que efectivament es produís una gestió per agilitzar els problemes informàtics a l'Oficina del Cens Electoral (depenent de l'INE), sinó que declarà que «no recordava» cap actuació. Més endavant, Montoro assumeix que no seria estrany que li haguessin sol·licitat que fes un esforç per millorar l'eficàcia en l'actualització del cens electoral ni que «jo, donant compliment a una ordre, no ja legal, sinó constitucional, traslladàs a l'INE una indicació al respecte».

El ministre d'Hisenda assenyalà a Monserrat que si finalment hagués realitzat qualsevol gestió, hauria consistit «a demanar a la presidència de l'INE que milloràs el seu funcionament, executant eficaçment l'ordre legal de renovació contínua del cens electoral».

Amb aquest precedent, i amb la comunicació enviada el passat 22 de gener per la Delegació Provincial de l'Institut Nacional d'Estadística, segons la qual els canvis de residència dels emigrants que votaren a Formentera es realitzaren «pels serveis centrals de l'Oficina del Cens Electoral», el PSM demana al magistrat que, a més de citar Montoro perquè testifiqui, reclami a l'INE que informi sobre les persones que estaven encarregades del Cens Electoral de Residents Absents (CERA) en aquests serveis centrals de l'Institut, així com les funcions que desenvolupaven.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris