algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Alomar designarà Rafel Oliver com a nou director general de Turisme

Jaume Garau renuncià per la denúncia d'il·legalitats al seu agroturisme

TOMEU GARCIES. Palma.
El conseller de Turisme, Celestí Alomar, designarà Rafel Oliver com a nou director general de coordinació turística, en substitució de Jaume Garau, que va presentar la seva renúncia el passat dilluns. Així ho va explicar ahir al Parlament, Alomar on va defensar per tots els mitjans Garau tot i les fortes crítiques que va rebre del PP per l'obertura d'un agroturisme sense tenir llicència definitiva.

Alomar s'hagué de defensar al ple de la cambra dels durs retrets del PP, que li tornà a reclamar la seva dimissió per no haver actuat disciplinàriament contra la infracció de l'alt càrrec de la seva Conselleria. Segons la carta de renúncia de Garau, la decisió ve motivada precisament per «la meva relació amb Binicomprat».

Garau creu que «el millor que puc fer és dimitir per no ser blanc de crítiques que deterioren la imatge de la Conselleria i del Govern». Alomar agraí «el gest de Garau que li dóna possibilitats de continuar en política».

En referència a l'obertura de l'agroturisme de Binicomprat, el conseller va manifestar que no se li havia obert cap expedient perquè en cap de les quatre inspeccions que se li realitzaren es va comprovar que hi hagués mai ningun client i «per tant no s'infringeix la llei».

Alomar va manifestar que mai no s'ha obert cap expedient a un agroturisme que tingui llicència prèvia concedida i la d'obertura ja demanada. També acusà el PP de «doble moral, ja que mentre ells estaven al govern els agroturismes amb prèvia podien funcionar».

Alomar també va rebutjar que hi hagués cap irregularitat en la compra dels apartaments de Son Serra. En referència al preu demanat pel propietari, Alomar explicà que es varen fer les transaccions per comprovar si el que s'exigia era un preu de mercat. El PP considera que la dimissió de Garau «arriba un any tard» i considera que «no és suficient i que Alomar també hauria de dimitir, perquè si no ho fa, aquesta situació compromesa pot arrossegar el mateix president Antich». El portaveu parlamentari, Joan Flaquer, denuncià «una actuació de sectarisme en haver aconseguit una irregularitat i no entenem perquè s'havia de donar llum i no ha rebut cap expedient».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris