algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Govern garanteix els ajuts per als pagesos que conreen la patata

S'espera que Agroseguro presenti els peritatges a final de setmana

T.J.E.Sa Pobla.
El batle de sa Pobla, Jaume Font, es reuní ahir amb el conseller d'Agricultura i Pesca, Mateu Morro, per exposar els possibles ajuts que els pagesos poblers necessitaran per contrarestar els danys causats pel mal temps a la patata primerenca per a l'exportació.

El conseller d'Agricultura i Pesca, Mateu Morro, per la seva banda, afirmà que «la reunió no ha donat per molt, ens hem reunit amb el batle Jaume Font i els exportadors de patata per estar en contacte amb els pagesos i per ratificar el que els vàrem dir poc després dels fets, que el Govern de les Illes Balears, des de la Conselleria d'Agricultura, assumirà el compromís d'ajut que té amb ells i els farà costat en allò que els faci falta».

Segons afirmava Jaume Font, «la reunió no tenia com a objectiu prioritari arribar a un acord definitiu sobre les ajudes, ja que encara no s'han acabat els peritatges de la companyia asseguradora». Per altra banda, comentà també que «la reunió era senzillament perquè el Govern es fa càrrec d'un 30% del cost de l'assegurança que els portals tenen amb Agroseguro, i per tant és l'única institució que té accés a la pòlissa i als peritatges de la companyia».

D'aquesta manera, els portals poblers junt amb l'Ajuntament, demanaran «que s'elabori un pla d'ajuts seriós, professional i sense presses sobre les previsions de l'asseguradora, que és qui té la darrera paraula, i que es deixi d'especular amb xifres que no es corresponen amb la realitat i que poden empitjorar, en determinats casos la situació encara més». S'espera que les avaluacions definitives d'Agroseguro es facin públiques a finals d'aquesta setmana.

Tot i així, afirmava Mateu Morro que l'ordre establert per a la línia d'actuació és «en primer lloc esperar les avaluacions exactes dels danys que encara s'estan duent a terme sobre els terrenys, després observar els resultats i el nivell de cobertura que s'ofereix des de l'asseguradora, i després prendre les mesures oportunes de suport als pagesos», també incidí sobre «la importància de les assegurances en casos com el que ens ocupa, fa tres anys que, per desgràcia les inclemències del temps fan cada any més mal a les collites de patata, però mai no hi havia hagut tant nivell d'assegurances, ja que aproximadament el 80% de terrenys de conreu estan assegurats i per aquest motiu la resolució dels problemes serà molt més fàcil per a tots».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris