nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

EU-EV denuncia frau «habitual» en la concessió de llicències unifamiliars

Julen Adrian diu que amb permís per a un habitatge en fan de múltiples

EU-EV d'Artà ha denunciat que és una pràctica habitual de l'equip de govern «els fraus de llei consistents a construir habitatges múltiples en sòl rústic amb una llicència unifamiliar». El Tribunal Superior de Justícia de Balears dictà la setmana passada una sentència que obliga l'Ajuntament a revocar una llicència que s'havia demanada com a ampliació d'una casa de la Colònia de Sant Pere quan en realitat se n'havia construïda una de nova.

El portaveu d'EU-EV, Julen Adrian, comentà que «els casos de frau de llei són evidents i sagnants, però no són més que la punta de l'iceberg de la indisciplina urbanística a Artà, dins i fora del parc natural, amb infraccions detectades que, en el millor dels casos, tarden mesos a tenir el preceptiu expedient de disciplina obert, o que es deixen caducar o, quan hi ha ordres de paralització d'obres il·legals, s'incompleixen habitualment».

Julen Adrian recordà que la seva primera actuació quan va prendre possessió del càrrec el 1999 fou denunciar els habitatges amb llicència municipal per construir cases unifamiliars i que corresponien a edificis dividits en diferents habitatges com els xalets de Carrossa. «Des d'aquest moment les denúncies d'EU-EV han estat constants, però no ha estat possible dur-les a terme pel deficient control de la Comissió Insular d'Urbanisme i la complicitat dels tècnics municipals amb els infractors, que sempre han trobat en el gabinet municipal d'Urbanisme el cooperador necessari en els seus fraus».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris