nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Tres dones viuen sense llum i amb problemes per accedir a casa seva

L'expropiació del jardí les aïlla des d'ahir i obliga a tallar-los l'aigua


La porta de la casa és a un metre d'alçada del carrer. Ellà té 80 anys. S'imaginen haver de salvar cada dia aquest desnivell per poder entrar a casa? Si han estat capaços de fer aquest esforç mental, compliquin una mica més la cosa i hi afegeixin el suplici de viure sense llum i sense aigua durant quinze dies. Idò així és com viuen tres persones des d'ahir al matí en el número 187 del carrer Aragó.

L'Ajuntament de Palma ha expropiat el jardí de Lluïsa Castillo, la seva mare i la seva padrina. A banda dels múltiples records de les tres dones, s'han emportat pel davant una palmera valorada en més de dotze mil euros, que amb una mica de cura s'hauria pogut salvar.

«El problema és que en començar l'expropiació no ens varen advertir que també llevarien el comptador de llum de Gesa i que no ens deixarien cap accés per a la casa. Nosaltres no volem més doblers, ni res, només volem que es demorin durant dues setmanes per poder contractar una empresa que ens arregli el problema de l'accés», assegura Lluïsa Castillo.

La companyia elèctrica es torbarà un mínim de 15 dies per poder connectar de nou el llum. El jardí de Lluïsa Castillo està elevat, i l'ampliació del carrer farà que sigui impossible entrar a la casa sense uns escalons. L'empresa que pot construir més aviat aquestes obres no les iniciarà fins d'aquí a una setmana. «Hauríem pogut resoldre el problema contractant la mateixa empresa que expropia el jardí per compte de l'Ajuntament. Però no ho hem volgut, perquè incompleixen acords verbals que teníem».

La situació va arribar, ahir al matí, al seu punt màxim de tensió. L'empresa constructora va colpejar amb una pala excavadora la paret que des de sempre havia tancat el jardí de Castillo. Llavors la seva mare no va poder aguantar pus l'emoció.

«Això ho fan per dolenteria. Ens tenien expropiats des de feia tres anys, què els feia començar les obres dues setmanes més tard? Les molèsties per a nosaltres haurien estat mínimes. Només demanam dues setmanes més, poder entrar i sortir de casa, tenir aigua i llum».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris