nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Les famílies balears trien sobrassada, oli de Mallorca i formatge de Maó

Una enquesta del Govern els situa com els més coneguts i consumits

La sobrassada de Mallorca, el formatge de Maó-Menorca i l'oli de Mallorca són els productes emblemàtics més coneguts i també més consumits per les famílies de les Balears. Així es desprèn dels resultats d'una enquesta realitzada entre les famílies dels alumnes que l'any passat participaren en la campnaya «Coneix els aliments de les Illes Balears», que varen posar en marxa les conselleries d'Agricultura i Pesca i d'Educació i Cultura entre els escolars de sisè de Primària de 80 centres de les Illes.

Així, d'entre el primer grup d'aliments objecte de l'enquesta i integrat per un total de 14 productes, la famílies apuntaren la sobrassada (amb un 83 per cent), el formatge de Maó (72 per cent) i l'oli de Mallorca (60 per cent) com els més coneguts i consumits. L'ensaïmada de Mallorca, de la seva banda, amb un 56 per cent i l'ametla mallorquina amb un 55 per cent, es troben també entre els aliments propis de les Illes més coneguts.

Dins del segon grup d'aliments, integrat per un total de 24 productes típics de les Illes, les famílies assenyalaren, per aquest ordre, els següents: Les galetes d'oli, la tomàtiga de ramellet, el meló eriçó, el camaiot, les panades, els cocarrois, el gató d'ametla, la llampuga i les figues seques.

Pel que fa a la valoració de la campanya «Coneix els aliments de les Illes Balears», la major part de les 95 famílies enquestades consideraren la iniciativa del Govern de donar a conèixer els productes balears com a bona o molt bona. Per aquest motiu, les conselleries que dirigeixen Mateu Morro i Damià Pons han decidit posar en marxa enguany una segona edició.

La idea de la campanya és promoure el coneixement dels aliments de les Illes Balears entre la població escolar i adulta i afavorir que aquesta incorpori hàbits relacionats amb una dieta sana i equilibrada. També es permet reduir la distància entre el consumidor i el productor, afavorint el coneixement de la relació entre els productes alimentaris i l'existència d'un sector agrari i d'una indústria agroalimentària molt arrelats al nostre entorn i tradició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris