nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Creix un 19% la demanda elèctrica requerida per grans clients de Gesa

Coincideix amb l'obertura del nou hospital i grans instal·lacions

La companyia elèctrica Gesa Endesa ha detectat en els darrers nou mesos «un augment considerable» de peticions de contractació de potència per part dels «grans clients». Aquesta denominació administrativa correspon a les persones (principalment jurídiques, com ara empreses i institucions) que realitzen contractes unitaris superiors a 1.000 quilowatts (1 mw) de potència. En concret, en els darrers nou mesos l'increment de la potència sol·licitada per aquests clients ha estat del 19%.

Segons recorda la companyia elèctrica, «fins el 30 d'abril del 2002, (els 'grans clients') havien sol·licitat nous subministraments per una potència total de 301 megawatts. Dos mesos més tard, el 30 de juny del 2002, la potència demanada era de 320 megawatts, és a dir, que en el termini de 60 dies la potència sol·licitada per part dels grans clients s'havia incrementat un 6'3 per cent. A data de 31 de gener, els grans clients de Gesa Endesa havien requerit nous subministraments per una potència de 358 megawatts, fet que representa que en nou mesos l'increment de potència sol·licitada és del 19 per cent».

A més, la companyia Gesa indica que «en valor absolut aquesta xifra (els 358 megawatts) equival, de manera aproximada, a la capacitat de generació que actualment té la central de Son Reus i se suma al creixement vegetatiu de potència demanada a les Balears».

Igualment, el 76 per cent de les noves peticions de potència corresponen a Mallorca i la resta, quasi a parts iguals, a Menorca i Pitiüses. La pujada de la potència ha coincidit amb l'obertura de noves macroinstal·lacions, com l'hospital de Son Llàtzer, centres comercials o urbanitzacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris