algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El turisme residencial dispara els vols aeris de baix cost a Mallorca

Les companyies europees programen des de març trajectes a l'Illa

El nombre de companyies aèries de baix cost (aerolínies que viatgen amb preus reduïts) que operen amb Son Sant Joan es veurà incrementat de forma substancial a partir del pròxim mes de març, data en què companyies britàniques, alemanyes, franceses, holandeses i italianes han inclòs a l'aeroport de Palma en les seves programacions per la gran demanda que hi ha de turisme residencial, segons indiquen des d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria AENA-Madrid i empreses especialitzades en el «last minute».

Des de fa any i mig, a causa de la forta competència, les primeres companyies que optaren per operar sota aquesta modalitat, amb la qual redueixen els seus costs de productivitat al màxim, aconseguiren trencar el mercat dels viatges a tot Europa. La primera a fer-ho va ser EasyJet, però la seva fórmula fou d'immediat copiada per altres aerolínies, entre elles Go i Virgin, beneficiant amb això els principals destins de vacances amb forta presència de turisme residencial, ja que en aquest tipus de vols s'oferta únicament el denominat «seat only» (només bitllet d'avió).

En aquesta primera fase es posaren en marxa trajectes des d'aeroports alternatius, però a causa de la creixent demanda i aparició de noves aerolínies de baix cost, s'ha entrat en una nova fase molt més àmplia. Des del Regne Unit tenen confirmada a partir de març rutes de baix cost les aerolínies Jet-2, Flyglobespan, Excel i Air Scotland. Air Scotland, en aquest sentit, vol potenciar els vols entre Mallorca i Escòcia, per als quals ha llançat trajectes a 29 lliures.

L'holandesa Basiq-Air ofertarà vols a 49 euros des de l'aeroport d'Amsterdam a Son Sant Joan. I Virgin Airways farà semblant des de Brussel·les a Palma. L'aerolínia Volareweb.com volarà a partir del 30 de març des dels aeroports de Milà, Venècia, Bari i Brindisi a Palma. I la companyia Germània ha anunciat que programarà vols des de Berlín-Tegel a 110 euros (anada i tornada).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris