algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

PP i PSOE intenten superar les diferències sobre el jurament al rei en el Parlament

Morales intervé per desbloquejar el reglament

T.GARCIES. Palma.
La reforma del reglament del Parlament podria aprovar-se ben aviat si arriben a bon port els contactes endegats entre PSOE i PP per desbloquejar la tramitació d'aquest document. La polèmica desfermada amb els populars per la regulació d'un sistema de jurament dels diputats que deixava fora qualsevol referència explícita a la lleialtat al rei, havia provocat que la proposta hagués quedat aturada per falta de consens polític.

Les darreres setmanes s'hauria produït un acostament de posicions entre els socialistes i els populars en aquesta qüestió, sobretot gràcies a la intermediació del president del Parlament, Maximilià Morales. En principi, la proposta que es maneja en aquests moments implicaria que el reglament no fixàs el model de jurament com s'havia aprovat en comissió, sinó que es deixàs en mans de la mesa del Parlament la decisió de regular aquesta fórmula, en cada moment, sempre i quan hi hagués un acord amb la junta de portaveus.

Les negociacions no estan tancades, però per part de tots dos partits es veuen importants possibilitats d'arribar a un acord i poder portar a ple el nou reglament. Aquestes converses s'haurien fet de manera separada a la resta dels partits del Pacte, que després haurien d'estudiar si se sumen o no a la proposta. Tant el president del Parlament com el PP i el PSOE pretenen assolir un consens i aprovar la reforma abans d'acabar la legislatura, sobretot tenint en compte que aquesta ha costat dos anys de feina i de negociació política.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris