nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Matas desplaça als òrgans del PP la solució de la crisi Cirer-Rodríguez

El regidor popular de Palma es remet al partit i manté el silenci

J.T./T.G. Palma.
El president del PP balear, Jaume Matas, va desplaçar ahir als «òrgans del partit» la responsabilitat de solucionar el conflicte obert entre el president del PP a Palma, José María Rodríguez, i la candidata a batlessa, Catalina Cirer, després que aquesta hagués avançat que no serà cap de llista a Cort si Rodríguez forma part de la candidatura. Aquest darrer es va remetre ahir al que pogués opinar la direcció del partit i no va voler intervenir en la polèmica. Sí que ho va fer el batle de Palma, Joan Fageda, qui va vaticinar que «la sang no arribarà al riu».

Amb aparent tranquil·litat, el president de la formació, Jaume Matas, va evitar la polèmica i va assegurar ahir a Raixa que «els òrgans del partit sempre trien i triaran amb el més ampli consens les millors persones per ocupar els càrrecs de responsabilitat dins aquest projecte col·lectiu, com no pot ser d'altra manera».

El president del PP a Palma, José María Rodríguez, no va voler realitzar ahir cap tipus de valoració de la seva situació envers Cirer i es va remetre al que pogués manifestar la direcció del partit. Durant la jornada hi hagué el rumor que Rodríguez podia convocar la premsa per explicar la seva posició, però finalment no es produí cap manifestació.

El batle de Palma, Joan Fageda, va llevar ferro a les diferències entre Cirer i Rodríguez i les atribuí a un moment preelectoral. A més, exposà que «al final tot es canalitza bé i la sang no arriba al riu». Fageda va negar que existís un desacord i precisà que «més que un desacord hi ha una voluntat de Rodríguez de continuar. És un treballador, un home acostumat a la vida municipal molt dura i el que vol és continuar. Crec que és lògic que ho demani».

El batle va assegurar que «tot s'arreglarà» i manifestà que Catalina Cirer «ha de seguir el seu camí com a responsable d'una activitat electoral que recaurà damunt ella». Això sí, Fageda va manifestar el seu suport a Cirer indicant que «estic al seu costat. Feim campanya tots dos i la veig molt sincera. Les declaracions que ha fet són normals en una situació com en la que ens trobam».

Fageda va manifestar que «duc 20 anys a la professió i he hagut de realitzar cinc llistes electorals. Elaborar una candidatura és el pitjor que pot passar a un polític. No ho desig ni al meu pitjor enemic». Per la seva banda, el president insular dels populars, Pere Rotger, considera que el conflicte entre Cirer i Rodríguez «és un assumpte personal que han d'intentar resoldre primer de tot ells dos». Això sí, Rotger es mostrà partidari que la direcció del partit no intervingui per ara en aquesta qüestió i que només ho faci si no s'arriba a un acord negociat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris