algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Antich rep el suport a l'ecotaxa de la comissària de Medi Ambient de la UE

Margot Wallström «aplaudeix» l'impost, però vol que el Govern n'informi els turistes

73960

La delegació balear s'entrevistà a Brussel·les amb Margot Wallström.

Pilar Ripoll.Enviada especial a Brusel·les.
El president del Govern, Francesc Antich, aconseguí ahir el suport de la comissària de Medi Ambient, Margot Wallström, per l'ecotaxa, una iniciativa que la comissària «aplaudí» pel que suposa de posar en pràctica polítiques concretes per al medi ambient. Antich s'entrevistà amb Wallström a Brussel·les, en una visita que durà tres quarts d'hora i en què també estigureren presents el conseller de Turisme, Celestí Alomar; el d'Obres Públiques, Francesc Quetglas; la titular de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i el delegat del Govern a Brussel·les, Antoni Costa.

El president de l'Executiu explicà a Margot Wallström allò que implica l'ecotaxa com a instrument de solidaritat amb altres sectors econòmics, com ara l'agricultura, que només representa l'1% del PIB però gestiona el 80% del paisatge, «la nostra millor indústria», digué Antich.

Wallström transmeté a Antich l'interès de la UE sobre aquesta figura impositiva, per tal de plantejar-se iniciatives similars. D'altra banda, la comissària de Medi Ambient expressà al president del Govern la necessitat de donar a conèixer les actuacions que es realitzen amb l'ecoimpost, especialment entre els contribuents, els turistes que visiten les Illes.

A més de l'ecotaxa, la delegació balear explicà a Wallström les polítiques que es realitzen en ordenació del territori, residus o transport públic que, juntament amb el tribut, són els eixos per al canvi de model econòmic, perquè sigui compatible amb el medi ambient.

En aquest sentit, Francesc Antich demanà el suport polític i econòmic per «facilitar l'esforç que implica aquest canvi de model». Alomar explicà que ja s'estan tramitant ajudes de la UE per alguns projectes concrets de l'ecotaxa. El proper 1 de març s'iniciarà una campanya informativa per donar a conèixer les actuacions que es realitzaran amb l'ecoimpost els propers tres anys.

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, i el de Presidència, Antoni Garcias, explicaran en el Parlament la compra realitzada a Son Serra de Marina amb els fons de l'ecotaxa. Així ho anuncià ahir el president, Francesc Antich, que demanà que no es treguin conclusions, ni tan sols per part dels diputats dels Verds, abans d'aquesta compareixença.

Alomar digué que amb l'esbucament dels edificis de Son Serra s'han cobert els objectius «a un preu adequat». Segons el conseller de Turisme, que rebutjà una «pilotada» urbanística, no és cert que els terrenys tinguessin un valor zero, ja que es tracta de terrenys urbans de 3.500 metres quadrats a primera línia de platja amb una llicència vigent en base a les normes subsidiàries de l'Ajuntament.

«A l'hora de taxar, s'han de valorar tots aquests elements», afirmà Alomar que, no obstant això, reconegué que «el preu és alt, però és el preu de mercat». El president Antich afirmà que l'objectiu era «destruir» una imatge negativa des de feia 14 anys. No obstant això, digué que «s'analitzaria la compra amb transparència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris