cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La Síndic de Greuges de la UIB participa en la web del Defensor Universitari

Montserrat Casas: «És molt útil per a la comunitat»


La Síndic de Greuges de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Montserrat Casas, ha participat en l'elaboració d'una pàgina web creada per 21 defensors d'universitats espanyoles. Aquesta web, pionera a l'Estat espanyol, ja es troba operativa a l'adreça següent: http://defensores.uji.es. Consta de dues xarxes, una exclusiva per als síndics i l'altra per al públic en general.

Montserrat Casas explicà que «bàsicament s'ha creat per donar a conèixer la figura del síndic universitari, ja que molts estudiants no saben que existeix». La realitat és que la figura del defensor universitari, amb diferents noms, però amb funcions similars, és present a moltes universitats de l'Estat. «Les universitats que no tenen un defensor hauran de crear aquesta figura per imposició de la LOU», explicà Casas. «La seva recent implantació fa necessari que existeixi un coneixement compartit de les actuacions dels diferents defensors, així com una informació constant, ràpida i actualitzada, que permeti una major eficàcia d'aquest òrgan universitari», explicà la Síndic. Per aquest motiu, els 21 defensors es van posar a fer feina fa uns mesos per dissenyar i omplir de continguts la nova pàgina web.

Per Montserrat Casas, «l'objectiu d'aquesta web és disposar d'un sistema que permeti oferir informació a la comunitat universitària: professors, estudiants, autoritats acadèmiques i públic en general, sobre la figura del Defensor de la Comunitat Universitària i les seves funcions, facilitant l'accés i la comunicació amb els respectius defensors».

El Defensor de la Comunitat Universitària és un òrgan independent, unipersonal o col·legiat, que vetlla per la defensa i tutela dels drets i interessos legítims dels membres de la comunitat. En el cas de la UIB, el març de 2000 el claustre va escollir com a Síndic de Greuges Montserrat Casas, catedràtica de Física Atòmica, Molecular i Nuclear. D'acord amb l'article 86 dels Estatuts, el seu mandat és de cinc anys i no pot ser reelegida.

El primer que observam a la dreta de la pàgina és la icona e-mail. Si la premem, s'obrirà el programa Eudora i, per defecte, l'adreça de correu electrònic de la Sindicatura de Greuges de la UJI. Això està concebut per comunicar qualsevol problema a la UJI i que pugui ser solucionat. Canviant l'adreça permet enviar qualsevol correu.

A continuació veurem la barra del menú i, més avall, un apartat de cerca. Per trobar allò que desitgem, hi hem d'introduir de manera breu i precisa les dades. Si premem sobre Directori, apareix el mapa d'Espanya dividit en comunitats autònomes per tal de localitzar les corresponents universitats. Si premem sobre una de les comunitats, visualitzarem totes les universitats que tenen defensor o síndic. També hi ha un apartat de Trobades i jornades, en què «trobam les reunions que es consideren d'interès general».

A l'apartat Documents podem consultar els fitxers que han penjat altres universitats. També hi ha un apartat de Notícies, en què podem veure les darreres informacions. Per últim, hi ha un apartat d'enllaços d'interès general, en què de moment figuren: el Síndic de la comunitat valenciana, el Defensor del Poble espanyol, el Consell d'Universitats o el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris