algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Les Empreses de Treball Temporal han patit el 2002 el seu segon any de crisi

L'any passat van realitzar un 5 per cent menys de contractes que durant el 2001

75738

Les ETT han deixat de créixer els darrers anys, mentre guanyaven mala fama.

Les Empreses de Treball Temporal (ETT) varen patir durant l'any 2002 el seu segon any de crisi. Tot i que el nombre de demandants de feina i de població ocupada ha augmentat durant els darrers mesos i anys, la xifra de contractes realitzats per les ETT no deixa de caure d'ençà del 2000.

Les dades provisionals del 2002 corresponents al període que va de gener a octubre avancen que en aquests deu mesos les ETT varen realitzar un total de 19.162 contractes. Aquesta xifra suposa una disminució de devers el 5 per cent respecte del mateix període de l'any anterior, que va tancar amb 20.124 contractes.

Així mateix, és previsible que les xifres definitives del 2002 no millorin les dades del 2000, quan les ETT varen realitzar 25.362 contractes. Per tal que el nombre de contractes signats durant el 2002 superàs aquesta xifra, al llarg dels mesos de novembre i desembre se n'haurien d'haver realitzat més que durant els mesos de juliol o agost. De la mateixa manera, en la pràctica ja és impossible que la xifra definitiva de contractes del 2002 arribi als 30.667 que varen signar les ETT amb treballadors i empreses durant el 1999. Així i tot, s'ha de dir que durant els mesos d'agost, setembre i octubre la xifra de contractes realitzats per aquestes companyies ha superat la dels tres mateixos mesos de l'any anterior.

El cas de les Balears no és aïllat i pràcticament a totes les comunitats autònomes les ETT han vist com disminuïa, es mantenia o augmentava lleugerament el nombre de contractes que realitzaven. Pel que fa a la incidència que han tingut els contractes realitzats per les ETT a les Balears, si comparam l'Arxipèlag amb la resta de l'Estat, aquesta ha estat més aviat escassa i les Illes es veuen superades en nombre de contractes temporals per la majoria de comunitats autònomes. Aquest fet es produeix tant si miram les xifres absolutes com si treiem les xifres percentuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris