nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern inaugura a Brussel·les la segona oficina turística europea

Antich presentarà l'ecotaxa a la comissària de Medi Ambient

JOAQUIM TORRES. Palma.
El president del Govern balear, Francesc Antich, es desplaça avui a Brussel·les per inaugurar-hi la segona «ambaixada» de les Illes al vell continent. La visita també ha de servir per «vendre» a les autoritats de la Unió Europea el nou model turístic proposat per l'Executiu autonòmic, que té com a signe d'identitat l'ecotaxa.

El president aprofitarà el seu viatge a la capital europea per reunir-se amb la comissària de Medi Ambient de la UE, Margot Walström. L'objectiu principal de l'Executiu és exposar les línies mestres del nou model turístic i del creixement sostenible que s'aplica a les Balears. «Volem donar a conèixer els projectes que tenim i el que s'està fent amb els fons recaptats a través de l'ecotaxa», va explicar el conseller de Presidència, Antoni Garcías.

Antich viatjarà a la capital europea acompanyat pel conseller de Turisme, Celestí Alomar i pel d'Obres Públiques, Francesc Quetglas. La comitiva balear s'ampliarà amb la presència del delegat del Govern a Brussel·les, Antoni Costa.

A més de la reunió amb la responsable de Medi Ambient de la Comissió Europea, el cap de l'Executiu presidirà la inauguració de la segona «ambaixada» de les Illes Balears a Europa, després que l'any passat es va instal·lar la primera a Berlín. El Departament de Turisme de la Delegació del Govern de les Illes Balears és a les instal·lacions del Centre Balears Europa, que des de 1996 té la seva seu a Brussel·les.

El fi primordial d'aquesta oficina de Turisme serà la promoció de l'Arxipèlag entre els belgues i els luxemburguesos, amb l'objectiu de diversificar els mercats emissors de visitants.

Seguint la línia de feina de l'oficina inaugurada a Alemanya, el Govern vol potenciar les relacions amb els touroperadors i amb els mitjans de comunicació locals. També s'intensificarà la presència de representants de les Balears en els esdeveniments turístics que tenguin lloc en aquesta àrea d'influència a través de la participació en fires, presentacions o viatges de treball per a la premsa i agents de viatges d'aquesta zona. A la seu del Departament de Turisme de Brussel·les es podrà veure també una mostra dels projectes finançats amb l'ecotaxa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris