algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Centenars de pelegrins marxen cap a l'oratori de Sant Blai «sense fum»

La visita inesperada de Munar enceta polèmica a l'equip de govern


A peu, amb bicicleta, amb patinet o fins i tot, muntats a cavall; centenars de pelegrins anaren ahir matí en romeria cap a l'oratori de Sant Blai per beneir-se el coll amb els olis curatius d'aquest sant tan popular a Campos. Aliens a qualsevol polèmica, els marxaires gaudiren d'una jornada de germanor amb una monumental paella en família, fent cas omís a les picabaralles polítiques arran de la compareixença de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, sense que l'equip de govern n'estàs avisat ni assabentat.

El batle, Andreu Prohens i la resta de regidors del pacte campaner (PP-UC), s'assabentaren de la visita inesperada de Munar minuts abans de l'inici de la Missa de Sant Blai. Tot i que la presidenta del Consell i el primer edil, se saludaren cordialment, els altres edils no en feren menció. Munar es va asseure a la segona filera, darrere les autoritats militars i la celebració litúrgica va continuar. La visita de Munar fou criticada per la delegada de Festes de l'Ajuntament, Magdalena Rigo, la qual va assegurar que «ningú no ens havia avisat de la compareixença de la presidenta. El mínim que poden fer és avisar el batle».

El regidor d'UM, Joan Josep Mas va explicar que la presidenta assistia a la romeria «sense un protocol estricte» i la visita estava motivada sobretot, per admirar els vitralls nous que el Consell ha subvencionat en 6.000 euros.

Ahir la jornada dominical va començar ben prest per als centenars de pelegrins. A les nou del matí, se concentraren a la plaça dels Tres Molins. A mesura que els marxaires arribaven a l'oratori, anaven a visitar Sant Blai i s'untaven el coll amb l'oli beneït. La missa solemne i la benedicció posterior a les onze del matí, centraren el actes de celebració de la tradicional romeria. Després, una paella fou el plat fort del migdia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris