muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Dos detinguts a Palma per portar immigrants falsificant-ne els papers

Quan descobrien que estaven en situació irregular eren obligats a pagar 3.000 dòlars

La Brigada d'Estrangeria i Documentació del Cos Nacional de Policia de Palma ha detingut dos germanastres de nacionalitat peruana que suposadament portaven immigrants a Mallorca aportant impressos falsificats i que, a més, un pic a l'Illa els obligaven a pagar un «impost» de 3.000 dòlars (el mateix en euros). Segons va explicar ahir en conferència de premsa el responsable d'aquesta brigada, Luis Enrique V.M., de 42 anys, i Miriam Janette V.O., de 44, estan acusats d'un delicte social i de falsedat documental, i ja han estat posats a disposició judicial. La maquinària policíaca es va posar en marxa quan els agents encarregats de vetllar pels immigrants van descobrir que una o diverses persones estaven manipulant impressos oficials per acollir treballadors estrangers a Mallorca, de manera que els interessats rebien el vistiplau per poder viatjar a l'Illa i una vegada aquí es trobaven que tot era un engany amb finalitats econòmiques.

Míriam Janette havia treballat com a netejadora en una empresa des d'on intentava convèncer els seus caps que tenia familiars al Perú que estaven ansiosos per arribar a Espanya. Si la trampa no funcionava i l'empresari no omplia l'imprès d'invitació oficial, la dona peruana s'apropiava d'aquells documents i, en connivència amb el seu germanastre, els falsificava. De moment el Cos Nacional de Policia ha confirmat cinc casos d'aquesta naturalesa, però se sospita que el nombre és molt superior i que s'anirà incrementant a mesura que avancin les diligències. Alguns dels estrangers que es beneficiaven d'aquests impressos falsos coneixien l'entramat, però eren els primers interessats a arribar com fos a Espanya; d'altres, en canvi, pensaven que es tractava d'una oferta de treball real i eren cruelment enganyats.

Els investigadors de la Brigada d'Estrangeria i Documentació, que en els últims mesos estan realitzant una intensa tasca de prevenció, també han descobert que els dos germanastres peruans cobraven 3.000 dòlars a cada immigrant que arribava enganyat, a tall d'«impost» per haver-los possibilitat l'entrada a l'Estat espanyol. Si la víctima no podia afrontar aquesta quantitat, els dos estafadors no tenien compassió i recorrien fins i tot a l'extorsió i la persecució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris