algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El Ministeri de Medi Ambient vol recuperar les sèquies reals de la Marjal

El Govern critica «la falta de diàleg» a l'hora de col·laborar en la gestió de l'aigua

75296

Miquel Ramis; Jaume Font; i Juan Manuel Aragonés presentaren a la casa consistorial l'actuació del Ministeri de Medi Ambient.

El Ministeri de Medi Ambient pretén recuperar les antigues sèquies reals i mestres de la Marjal on antigament es conreava l'arròs pobler. Aquesta actuació va ser declarada d'interès general per l'estat a finals de l'any passat. Actualment, aquestes sèquies aboquen les seves aigües al parc natural de s'Albufera. A la presentació, que va tenir lloc a la casa consistorial de sa Pobla, hi assistí el batle Jaume Font (PP); el delegat de Govern, Miquel Ramis; i el director general d'Obres Hidràuliques i de Qualitat de les aigües del Ministeri de Medi Ambient, Juan Manuel Aragonés. El ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, no va poder assistir a la presentació ja que es trobava de visita a Saragossa en motiu de les fortes inundacions que pateix aquesta comunitat.

De moment, el Ministeri encara no ha elaborat el projecte, però les primeres estimacions apunten que el cost de l'actuació serà d'uns 3 milions d'euros. Segons explicà Jaume Font, es tracta d'una actuació artesanal que afectarà uns 40.000 metres lineals de canalitzacions, però no afectarà els terrenys del parc natural. Així, apuntà que «qualsevol actuació ha d'anar en benefici de l'Albufera; es tracta de fer un ecologisme responsable i intentar pal·liar els efectes negatius que pugui tenir la inclusió d'aigua salina a la zona».

L'actuació que pretén dur endavant el Ministeri ja ha despertat reaccions per part del Govern balear. La consellera de Medi Ambient del Govern, Margalida Rosselló, que ahir visità el parc natural de l'Albufera, es mostrà sorpresa de «tenir coneixement del projecte de Matas a través dels mitjans de comunicació». Rosselló qualificà l'actuació de Matas «d'electoralista».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris