muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

El Consell posarà noves traves per construir habitatges en sòl rústic

El Pla Territorial obligarà cada municipi a protegir com els seus veïns

La construcció d'habitatges unifamiliars en sòl rústic resultarà molt més dificultosa a Mallorca a partir de l'entrada en vigor del nou Pla Territorial. La nova proposta redactada pels tècnics incorpora nous mecanismes per limitar l'edificació i preservar el medi rural de la urbanització. La mesura més ambiciosa que es planteja és l'establiment d'unes àrees territorials entre els municipis, anomenades de coherència, on prevaldrà el criteri del municipi més proteccionista. Per aquest sistema, tots els municipis estaran obligats a incorporar a les seves normatives urbanístiques unes taules indicant el percentatge del seu sòl rústic que es troba comprès en cadascun dels quatre trams d'extensió de finques entre 15.000, 30.000, 50.000 i 100.000 metres quadrats.

Els municipis inclosos dins cadascun dels àmbits territorials que grafiarà el Consell sobre els plànols estaran obligats que la protecció que tinguin per a cadascun d'aquests trams correspongui, com a mínim, a dos terços de l'extensió del terme més protegit. Allò que se cerca amb aquest sistema és garantir una continuïtat territorial en la protecció més enllà dels límits municipals i, a la vegada, assegurar el traspàs de pressió urbanística d'un poble a un altre veïnat que sigui més permissiu. A llarg termini el Pla Territorial proposa elevar la protecció de la parcel·la mínima per edificar fins al grau de l'ajuntament més proteccionista de cada zona de l'Illa.

La nova classificació de sòl rústic incorpora una categoria de nova creació anomenada sòl rústic forestal, en la qual s'exigirà una parcel·la mínima de 50.000 metres per poder edificar.En aquesta categoria s'han inclòs totes les taques boscoses de més de 20 hectàrees que fins ara no disposaven d'una protecció específica.La mesura està inclosa dins un paquet considerat com de «xoc i amb resultats immediats». Així es proposa incrementar la parcel·la mínima en Àrees d'Interès Agrari fins també els 50.000 metres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris