nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Sampol aposta perquè la pròxima legislatura sigui «la de l'autogovern»

Va ser elegit ahir candidat del PSM-EN a presidir el Govern balear

El president de la Federació del PSM-Entesa Nacionalista, Pere Sampol, va ser designat ahir per aclamació candidat d'aquesta formació a la presidència del Govern balear. El montuïrer va obtenir els vots a favor dels 91 delegats que participaren en la III Convenció del partit, que tingué lloc ahir dematí a Palma.

Després de la seva elecció, el candidat nacionalista va revelar en un discrus els eixos sobre els quals girarà la seva campanya electoral. «El nostre primer objectiu serà la defensa de la democràcia», que "segons assegurà" «està amenaçada pel Partit Popular». La segona clau serà «enfortir els nostres partits en les institucions de totes les Illes». Així mateix, manifestà que «s'ha de reformar l'Estatut d'Autonomia per aconseguir el màxim de competències», defensà la «independència fiscal» i definí la pròxima legislatura com «la de l'aprofundiment en l'autogovern».

En termes semblants, va insistir que no descarta que les Balears tenguin una televisió autonòmica abans de les eleccions i que, si no és així, serà un objectiu «irrenunciable» amb vista a la pròxima legislatura. «La televisió autonòmica "va asseverar" és un instrument indispensable per redreçar i cohesionar el país». Sampol va ser molt crític amb els populars i, sobretot, amb el ministre de Medi Ambient i probable candidat conservador el 25-M: «Matas, durant la seva presidència, va fer bo Biel Cañellas», afirmà. «I ho ha fet també "puntualitzà" intentant vulnerar la voluntat popular manipulant el cens electoral i espiant la resta de partits polítics», referint-se als casos Mapau i Bitel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris